Evenimentul ZileiActualitateCum a devenit Camelia Bogdan cel mai mare detractor al serviciilor secrete românești

Cum a devenit Camelia Bogdan cel mai mare detractor al serviciilor secrete românești

Cum a devenit Camelia Bogdan cel mai mare detractor al serviciilor secrete românești
Fără să fie câtuși de puțin deranjată de protocoalele secrete din justiție, încheiate cu SRI, în perioada în care acestea au operat, Camelia Bogdan, judecător exclus de două ori din magistratură, își înfierează acum foștii colaboratori. După ce nu a avut vreo problemă legată de implicarea SRI în procedurile de urmărire penală, mai nou, Camelia Bogdan își exprimă îndoiala că toate protocoalele au dispărut, încercând astfel să arunce o umbră de îndoială asupra Inspecției Judiciare.

Totul urmează o „rețetă” deja clasică aplicată de Camelia Bogdan, care atacă virulent instituțiile care o deranjează. Și ce poate fi mai deranjant acum decât raportul Inspecției Judiciare care constată că, în acest moment, Camelia Bogdan nu se mai bucură de buna reputație necesară pentru a mai fi judecător. Raportul urmează să fie discutat pe 12 mai în CSM, iar concluziile formulate de Inspecția Judiciară sunt devastatoare pentru Camelia Bogdan.

„Prin prisma acțiunilor desfășurate din funcția de judecător calificate de instanța disciplinară ca nefiind conforme cu statutul acestei funcții și pentru care a fost sancționată disciplinar de două ori, cât și în raport de manifestările extraprofesionale în care nu se respectă standardele de conduită naționale și internaționale stabilite pentru funcția de judecător, cu consecințe negative asupra credibilității justiției, apreciem că doamna Camelia Bogdan, judecător suspendat, nu mai prezintă calitățile necesare pentru ocuparea funcției de judecător, nemaibucurându-se de o bună reputație”, se arată în raportul Inspecției Judiciare.

Aceste acțiuni menționate de Inspecția Judiciară se referă, printre altele, inclusiv la atacurile neobosite ale Cameliei Bogdan la adresa instituțiilor statului, pe care a încercat în ultimii ani să le decredibilizeze.

În vizorul său au intrat ÎCCJ, CSM sau serviciile secrete.

În mai multe interviuri oferite de Camelia Bogdan, pentru Epoch Times, respectiv Newsweek, judecătorul exclus din magistratură a sugerat mai mult sau mai puțin direct, că sfârșitul carierei i se trage de la întrebările puse privind finanțarea SRI. Și încearcă să arunce în derizoriu raportul Inspecției, instituție despre care spune că și astăzi lucrează în baza unui protocol cu SRI, deși acesta a fost denunțat public în urmă cu mult timp. Iată câteva dintre aceste declarații:

„Serviciile române de informații, moștenitorii în drepturi ai fostei Securități, care au rămas cu banii Securității. Noi am discutat și în alte interviuri, trebuie transparență asupra surselor de finanțare a serviciilor deoarece, dacă există aceste societăți controlate de proxi, de la care eu confisc, cu siguranță că eu sunt văzută ca o, cum îi zice, ca un pericol pentru banii murdari din România (…) Și Serviciile se află sub protocol cu Inspecția Judiciară, ei zic că le-au denunțat. Eu sincer nu sunt chiar atât de convinsă, plus că există foarte multe încrengături din partea Mafiei economice, din partea Mafiei politice, din partea Serviciilor”.

„Nu vă ascund că eu am cerut acces la sursele de finanțare, deoarece sunt informații clasificate, ori nu poți clasifica ceva ce este o infracțiune. La noi structurile de informații au voie să dețină afaceri. Să-și asigure finanțarea prin SRL-uri (…) Practic la noi, conform articolului să zicem 42 din legea 51/1991, SRI își clasifică informațiile referitoare la aceste sume de bani cu care își desfășoară activitatea. Trebuie să spunem că SRI și celelalte structuri de informații sunt constituite pe patrimoniul fostei Securități”

„Nu se investighează, a, și s-a funcționat bineînțeles sub protocol în condițiile în care SRI era moștenitorul în drepturi al fostei Securități, cel care trebuie să se ocupe de aducerea la buget a banilor aceia care s-au delapidat prin ’90”, a spus Camelia Bogdan.

Acum, „prietenia” cu SRI s-a sfârșit, iar Camelia Bogdan, după ce a fost un apărător și susținător al Serviciilor, vrea să pară o victimă a acestora.

Fragmente din interviurile Cameliei Bogdan pot fi urmărite aici: https://www.facebook.com/watch/?v=146134200756882


Accesează: