Evenimentul Zilei > International > Cum a decis Donald Trump să devină președinte al SUA. Dezvăluirile făcute de ginerele fostului președinte
Cum a decis Donald Trump să devină președinte al SUA. Dezvăluirile făcute de ginerele fostului președinte

Cum a decis Donald Trump să devină președinte al SUA. Dezvăluirile făcute de ginerele fostului președinte

Jared Kushner, ginerele fostului președinte al Statelor Unite ale Americii Donald Trump, a scris o carte de memorii în care a inclus și o serie de dezvăluiri de pe timpul când socrul său era la conducerea SUA, intitulată „Breaking History: A White House Memoir”.

Jared Kushner a vorbit în cartea sa despre momentul în care Donald Trump a decis să devină președinte al Statelor Unite. După ce a menționat că socrul său este o figură impozantă în politica mondială, a adăugat că Trump s-a simțit mereu în largul său între foștii colegi. El era atât un om de afaceri, cât și un politician, și astfel va rămâne mereu, a scris Kushner.

Imediat după, acesta a descris momentul în care, înconjurat de mai mulți prieteni, Donald Trump a făcut marele anunț.

„Vreau doar să spun: toată viața mea, v-am urmărit pe voi. Sunteți cei mai mari și v-am respectat pe toți. V-am văzut pe coperțile revistelor. Am citit despre voi. Am făcut afaceri cu unii dintre voi. Când construiam o clădire mare, altcineva construia o clădire mai mare.

Când eu făceam mulți bani, unul dintre voi făcea și mai mulți bani. Și m-am gândit: „Nu pot concura cu tipii ăștia”. Ce pot să fac eu, iar ei nu pot face?”. Așa că am decis că ar trebui să devin președinte”, a spus Trump.

Donald Trump și salvarea planetei

În cartea sa, Kushner vorbește și despre o călătorie pe care el împreună cu Donald Trump au făcut-o în Elveția pentru Forumul Economic Mondial. În cadrul discursului pe care trebuia să-l susțină acolo, Trump a dat peste o replică ce l-a mâhnit.

Discursul promitea sprijinul Americii pentru o inițiativă de a planta o mulțime de copaci la nivel global până în 2050. Când a văzut acest pasaj, fostul președinte a spus:

Ce e cu rahatul ăsta cu un trilion de copaci de plantat?”. Imediat după, Trump l-a întrebat pe ginerele său dacă cumva încearcă să-i impună mai multe „rahaturi liberale”.

În replică, Kushner i-a răspuns că aceasta este o idee inteligentă, care costă zero dolari, iar în plus e pe placul unora dintre conservatori. Într-un final, Trump a decis să lase replica în discursul pe care avea să-l prezinte, potrivit infofinanciar.ro.