Moneda alternativă, Dogecoin, apărută dintr-o glumă, începe să capete mare valoare. În ultimele zile, și-a dublat valoarea și este evaluată, acum, la un total de 78 de miliarde de dolari. Adică dublu față de cât înseamnă cota giganților Ford sau Twitter. Moneda virtuală care „se bazează” pe meme a crescut la un nivel istoric și a devenit una dintre monedele virtuale de top.

Dogecoin, creștere uluitoare în ultimele zile

Un rol important în această creștere a cotei de piață a Dogecoin a avut-o și o are celebrul antreprenor Elon Musk. Cel care este deja supranumit „Dogefather”. CEO-ul de la Tesla a promis că moneda va apărea într-unul din proiectele sale. Apoi, el a menționat moneda în postări pe contul de Twitter. „Doge” și „Dogecoin rulz (n.r. – regulile făcute de dogecoin). A fost suficient pentru ca moneda să „sară în aer” din punct de vedere al valorii.

Este peste companii cunoscute în toată lumea

Moneda apărută în anul 2013 are o capitalizare de piață de 78 de miliarde de dolari. Performanță uluitoare, dacă ne uităm la cotele companiilor care fac legea la nivel mondial în spațiul virtual sau pe piața auto. Și nu numai. Sherwin-Williams este o companie americană care produce vopsea la scară industrială.

Prin comparație cu Dogecoin, valorează doar 75,8 miliarde de dolari. Și moneda care are imprimată chipul unui câine reușește să depășească și celebra Dell Technologies, cotată la 75 de miliarde de dolari, conform jurnaliștilor de la Daily Mail. 

Sunt și critici ai acestei creșteri năucitoare. Oameni care cred că este vorba despre o construcție șubredă, ce nu poate să reziste. O explozie provocată de o febră care va trece. Sunt specialiști financiari care nu cred nici în bitcoin. O altă monedă virtuală care suferă mari fluctuații și este extrem de volatilă. „Este de așteptat ca mulți investitori, novici, să se ardă pentru că au intrat în această frenezie a Dogecoin”, a avertizat Nigel Gree, expert financiar.