Evenimentul ZileiActualitateCum a ajuns Loredana să cânte in spectacole cu microfon lui Nicolae Ceausescu

Cum a ajuns Loredana să cânte in spectacole cu microfon lui Nicolae Ceausescu

Cum a ajuns Loredana să cânte in spectacole cu microfon lui Nicolae Ceausescu
Primul microfon emitator pe care l-au vazut romanii la televizor in concertele Loredanei a apartinut fostului dictator și era luat de pe un car de filmare american destinat exclusiv lui Ceausescu.

Discutiile descrise in cartea Sentimente in care Loredana si familia ei povestesc primii ani din activitatea artistei au fost un prilej pentru ca insasi Loredana sa descopere lucruri noi din viata sa. Asa a aflat via Catalin Catoiu ( Teava) ca faimosul microfon fara fir, primul microfon emitator pe care l-au vazut romanii la televizor doar in concertele Loredanei in anii 80, a apartinut de fapt unui car de filmare destinat exclusiv lui Ceausescu.

 

Iata detaliile povestite de Catalin Catoiu, asa cum se afla ele in carte:

”I‑am adus primul microfon fara fir chiar de la Ceausescu. Exista un car de reportaj american, care ii era dedicat lui Ceaușescu, și pe acest car erau doua microfoane‑emitator. Bineinteles, eu am luat unul. Nu l‑am furat, l‑am luat, oamenii stiau, mi l‑au dat din tot sufletul, sigur ca l‑am dus inapoi ulterior, dar l‑am utilizat. Alea oricum zaceau, nu le folosea nimeni niciodata. Mult dupa aceea, cineva m‑a intrebat de unde avea Loredana un astfel de microfon. Era in ’88–’89 si Loredana vorbea dintr‑odata din spatele scenei la un microfon fara fir. Era SF.”

La concertul de la Sala Palatului, de pe 26 noiembrie, unde Loredana isi va lansa si cartea Sentimente, va fi o desfasurare impresionanta de forte care include peste 150 metri patrati de ecrane, peste 6 de tone de scenotehnica, dar si efecte speciale care fac ca experienta spectatorului sa fie una multisenzoriala.

Show-ul Sentimente va dura doua ore si jumatate, va avea o orchestra de peste 30 de muzicieni, inclusiv un cvartet de coarde si va fi o excursie printre cele mai importante momente din viata artistica si personala a Loredanei.

 


Accesează: