Evenimentul Zilei > Actualitate > Cult ÎNFIORĂTOR la Hollywood. O ACTRIȚĂ CELEBRĂ a fost MÂNA DREAPTĂ a unui GURU care voia să facă din femei SCLAVELE lui
Cult ÎNFIORĂTOR la Hollywood. O ACTRIȚĂ CELEBRĂ a fost MÂNA DREAPTĂ a unui GURU care voia să facă din femei SCLAVELE lui

Cult ÎNFIORĂTOR la Hollywood. O ACTRIȚĂ CELEBRĂ a fost MÂNA DREAPTĂ a unui GURU care voia să facă din femei SCLAVELE lui

Liderul cultului NXIVM, Keith Raniere, este un personaj pe cât de periculos, pe atât de fascinant. Specialiștii au încercat, pe parcursul timpului, să își dea seama cum a reușit bărbatul să prindă sub vraja lui mai multe femei bogate și de succes. Secretul stă în spatele acolitului celebru al acestuia.

Actrița Allison Mack, faimoasă pentru rolul pe care l-a jucat în producția pentru micul ecran Smallville, încuraja alte vedete ale filmului să intre în ceea ce părea a fi un grup care promova mentoratul și auto-dezvoltarea femeilor.

Una dintre victime ar fi putut fi chiar actrița din seria Harry Potter, Emma Watson, sau cântăreața Kelly Clarkson, dar ambele au refuzat mâna întinsă de Allison Mack. Decizia a fost, probabil, cea mai bună, comentează Daily Mail, având în vedere că actrița și liderul cultului sunt amândoi judecați în fața unei instanțe din New York, pentru trafic de persoane în scop sexual.

În interiorul grupului Nexium, Raniere era liderul unei frății numite DOS (inițiale derivate dintr-o frază latinească, însemnând „Maestrul Companionilor Feminini Obedienți”, conform sursei citate).

Membrii grupării ar fi trebuit să întrețină raporturi sexuale cu „maestrele” femei, dar și cu un „mare maestru” bărbat. În plus, adepților li s-ar fi cerut să se marcheze unul pe celălalt cu inițialele liderului, într-un act care a fost văzut drept unul mutilator.

Mack a fost acuzată, ca mână dreaptă a liderului de cult, de trafic de persoane și se află în arest la domiciliu, stabilindu-se o cauțiune de 5 milioane de dolari.

Între timp, Raniere, în vârstă de 47 de ani, fondatorul Nexium, a fost acuzat de aceeași faptă și se află în arest, așteptând procesul.

În documentele curții se arată că doctrina grupării susținea că bărbații trebuie să aibă mai multe partenere sexuale, iar femeile să rămână monogame. Adeptele nu putea să întrețină relații sexuale decât cu Raniere.

Conform acelorași acte, grupul de susținători era format din 15-20 de femei, inclusiv fiica celebrei actrițe Catherine Exenberg, dar și fiicele vitrege și foarte bogate ale actorului britanic Nigel Havers. Acestea din urmă i-ar fi donat liderului în jur de 150 de milioane de dolari.