CULMEA TUPEULUI: Minorul care a furat un inel a comis-o din nou la câteva ore după ce-a fost eliberat. A furat un lănţişor

CULMEA TUPEULUI: Minorul care a furat un inel a comis-o din nou la câteva ore după ce-a fost eliberat. A furat un lănţişor

Puştanul profită de faptul că nu are vârsta la care poate răspunde penal pentru faptele sale şi, astfel, dă lovituri una după alta. Maică-sa e suspectată că îi ţine de „şase”. Cei doi sunt incriminaţi pentru mai multe furturi din ţară

Minorul care a jefuit joi a bijuterie din centrul municipiului Suceava, pulverizând cu un spray lacrimogen în direcţia gestionarei şi fugind cu un inel care valoare peste 3.000 de lei, a comis-o din nou la câteva ore după ce-a fost dus de polişţişti la reconstituirea jafului.

Pentru mamă n-aveau probe iar minorul nu răspundea penal

Vasile Costin Ciocovan, în vârstă de 14 ani, din comuna Iclod, judeţul Cluj, a fost prins vineri şi a recunoscut că este autorulu jafului dintr-o bijuterie din centrul Sucevei. În momentul în care a fost prins de poliţişti, minorul era împreună cu mama sa, Marinela Drînda, de 46 de ani, care susţinea că nu ştia nimic de jaf, însă judiciariştii poliţiei sucevene sunt convinşi că femeia a fost cea care şi-a trimis odrasla la furat, ştiind că, datorită vârstei sale, dacă va fi prins, nu va fi reţinut de poliţie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Poliţiştii l-au dus la audieri, la reconstituire şi, după ce-au terminat treaba cu puştanul, i l-au încredinţat mamei, împotriva căreia nu au avut probe să o pună su acuzare. Cei doi, mamă şi fiu, erau veniţi la Suceava, de aproximativ o săptămână, susţinând că au venit să cumpere haine.

A mai furat o dată şi a dispărut

La o zi după ce i-au dat drumul, judiciariştii poliţiei sucevene au fost sesizaţi de către angajata unei alte bijuterii din centrul Sucevei că un adolescent i-a furat un lanţ din aur, în valoare de aproape 3.500 de lei. Gestionara a povestit că minorul s-a uitat la lanţişor şi i-a cerut să-i spună preţul, femeia mergând la vitrina unde avea cântarul şi calculatorul. În timp ce calcula valoarea acelui lanţ de aur, minorul l-a luat repede şi a fugit din magazin.

Când poliţiştii i-au arătat fotografii cu Vasile Costin Ciocovan, păgubita l-a recunoscut fără dubii. Între timp, minorul şi mama acestuia au dispărut din oraş. Potrivit poliţiştilor, adolescentul este cercetat şi în alte dosare de furt pe la Arad, Buzău, dar şi pe litoral, în perioada estivală. „Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, în vederea identificării autorului şi recuperarea prejudiciului”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.