Evenimentul Zilei > Actualitate > Cu succes: Ce legume comercializează FERMA BIO din România a Prinţului Charles | GALERIE FOTO
Cu succes: Ce legume comercializează FERMA BIO din România a Prinţului Charles | GALERIE FOTO

Cu succes: Ce legume comercializează FERMA BIO din România a Prinţului Charles | GALERIE FOTO

Un supermarket din Bacău vinde roşii şi ardei bio de la ferma organică din Spatăreşti, judeţul Suceava, care aparţine Fundaţiei FĂRĂ, patronată de Prinţul Charles al Marii Britanii, Nicole Kidman şi Prinţesa Marina Sturza.

La ferma din Suceava lucrează tineri cu diverse dizabilităţi, proveniţi din centre de plasament, care, cu ajutorul programului de integrare în societate al Fundaţiei FĂRĂ, parcurg prin muncă încă o etapă de recuperare.

Va continua

Ferma livrează magazinului din Bacău în fiecare săptămână, 200 de kilograme de  roşii bio şi 100 de ardei graşi în curs de certificare bio. Legumele se vând la magazin cu 3,99 lei kilogramul de roşii şi 9,49 de lei kilogramul de ardei. Colaborarea cu ferma FĂRĂ a început la mijlocul lunii august şi va continua şi pe perioada toamnei şi a  primăverii, magazinul urmând să vândă şi alte produse de la fermă, precum ceapă verde, ridichi, salată verde sau castraveţi!

„Ne bucură foarte mult acest parteneriat deoarece putem extinde aria unde distribuim legumele de la FĂRĂ. Până acum, foloseam legumele pentru proiectele noastre, mai exact, cu o parte pregăteam o masă caldă la şcoală pentru copiii din satele foarte sarace din judeţul Suceava, altă parte era folosită pentru a hrăni beneficiarii noştri. Pe viitor, ne propunem să trasformăm ferma organică FĂRĂ într-un business social, pentru a putea ajuta şi mai mulţi copii aflaţi în dificultate”, spune Jane Nicholson, Preşedinte Fundaţia FĂRĂ

La sugestia

Fundaţia FĂRĂ este o organizaţie de caritate înfiinţată în anul 1993, înregistrată şi acreditată atât în Marea Britanie cât şi în România şi care desfăşoară activităţi de protecţie socială pentru peste 500 de copii şi tineri (parte dintre ei având dizabilităţi) sunt lipsiţi de grija familiei naturale sau care provin din familii foarte sărace. Toate aceste activităţi se desfăşoară în Bucureşti, Popeşti Leordeni, judeţul Ilfov, judeţul Suceava şi Satu Mare. Ferma organică a Fundației a fost înființată în 2005, la sugestia patronului regal al fundaţiei ASR Prințul de Wales, cu scopul de a crea o oportunitate de ucenicie pentru beneficiari, în domeniul agriculturii, tâmplăriei, zoothniei şi gastronomiei. În prezent, ferma se întinde pe 25 de hectare. O parte dintre legumele care provin de aici sunt folosite în prepararea unui dejun cald pentru peste 150 copii săraci din satele învecinate şi este servit la cantinele din şcoli cu scopul de a-i ajuta pe copii să nu abandoneze învăţătura.  85% din cheltuielile Fundaţiei sunt susţinute de activităţi de strângere de fonduri din Marea Britanie.
    

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.