Cu salteaua spre Europa

Cu salteaua spre Europa

Doi tineri din Bangladesh au fost găsiţi uzi leoarcă pe marginea unui drum din Iaşi. Ei tocmai trecuseră râul Prut cu o saltea pneumatică şi le-au spus poliţiştilor de frontieră că vroiau să ajungă în vestul Europei.

Asiaticii au fost surprinşi, ieri, în jurul orei 05.00, de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni – Iaşi. Agenţii care se deplasau la sediul sectorului din localitatea Berezeni pentru a intra în serviciu, au observat, pe comunicaţia DN 24 A doi bărbaţi care nu-şi justificau prezenţa în acea zonă, la ora respectivă. Deoarece asiaticii aveau hainele ude şi exista riscul de a intra în şoc hipotermic poliţiştii de frontieră le-au acordat primul-ajutor.

Tinerii nu aveau asupra lor documente de identitate şi nici nu au putut justifica prezenţa pe teritoriul României aşa că au fost conduşi la sediul sectorului, pentru continuarea cercetărilor.

În urma verificărilor effectuate, s-a stabilit că aceştia sunt din Bangladesh, cu vârsta de 26, respectiv 27 de ani şi au trecut ilegal frontiera de stat a României, din Republica Moldova, cu ajutorul unei saltele pneumatice, găsită ulterior la malul râului Prut. Ei au spus că vroiau să ajungă într-un stat din vestul Europei pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Ne puteți urmări și pe Google News