Letitia a fost in mintea noastra de fiecare data cand mergeam prin magazine sau ne uitam la ofertele firmelor straine pe internet.
Ce culori i-ar placea sa vada, ce patut si ce saltea sunt mai bune si mai sanatoase...”, povesteste Florina Deliorga, o tanara mamica din Constanta.
Daca stii deja sexul copilului care se va naste si i-ai ales numele, nu mai trebuie decat sa-i pregatesti camera. Desi dificile, documentarea si alegerea mobilierului potrivit te ajuta oricum sa scapi de stres si sa-ti folosesti energia in scop creator.
„Eram in luna a sasea cand am inceput sa ma gandesc la mobila si am hotarat sa cumparam lucrurile treptat, pentru ca nu aveam multi bani in acel moment. Nu am vrut sa-i facem camera roz, ni s-a parut un cliseu depasit, asa ca am ales culoarea alb si imprimeuri cu nave si corabii. Poate pentru ca stam in Constanta”, glumeste Florina.
Unele dintre lucrusoare se mai pot cumpara si pe parcurs, dar in momentul in care bebelusul este adus acasa trebuie sa aiba obligatoriu patut, saltea, masa pentru infasat, cadita, rafturi si dulapioare. Alegerea culorilor mobilei in functie de sexul copilului nu mai este de mult la moda, dar poti sa optezi pentru culori neutre, potrivite pentru orice ocazie.
Patut clasic sau multifunctional?
Este clar ca patuturile metalice nu se mai poarta si, in plus, chiar daca noi am dormit in ele, acum sunt considerate periculoase pentru copil.
Ca variante raman patutul din lemn si cel pliabil, din material textil si structura metalica. Daca vrei o amenajare eleganta sau daca te-ai gandit ca patutul sa fie folosit pe viitor si de alti copii, atunci cel mai potrivit este cel din lemn.
Mai accesibil si mai eficient este patutul pliabil si etajat, astfel incat sa poata fi folosit si ca tarc de joaca. In plus, acest tip de patut poate fi strans si montat la loc foarte usor, iar unele modele au atasate masa pentru infasat si buzunare in care poti depozita biberoane sau jucarii.
In materie de saltele, la mare moda sunt acum cele umplute cu iarba de mare (hipoalergenice) si cele cu fibre de cocos (termostabile).
Cat de necesara este masa pentru infasat?
Ajuta la schimbarea mult mai comoda si igienica a copilului, lucruri deloc de neglijat. In plus, sub masa sunt rafturi sau sertare unde poti depozita scutece, servetele, uleiuri, suzete etc. Modelul cu raft este foarte practic, dar din momentul in care copilul va sta in premergator va putea trage de toate. O idee buna este si montarea unui raft mic deasupra mesei, iar pe acesta poti expune lucrurile de care ai nevoie cel mai des.
Shopping
1. Patut pliant BabyCare, tip tarc, cu masa de infasat, buzunar lateral, dimensiuni 105 x 78 x 82 cm. Dispune de doua roti mari cu frane. Se poate cumpara de la magazinul on-line ChicBebe la pretul de 320 de lei.
2. Patut pliant, dimensiuni 115 x 55 cm, sistem de pliere/depliere rapid, buzunar lateral, cu geanta de transport si saltea. Include sistem de prindere a saltelei la nivelul superior pentru copii pana la varsta de 5 luni. Se poate cumpara de la Carrefour, pana pe 29 ianuarie, la pretul de 209,99 de lei.
3. Dormitor Tweety realizat din panouri aglomerate din lemn, finisaj artar cu alb. Masa de infasat cu doua usi si doua sertare (93 x 69 x 109 cm), pret 963 de lei. Pat pentru bebelus (70 x 140 cm), pret 570 de lei. Dulap cu doua usi (80 x 58 x 210 cm), pret 618 lei. Etajera cu doua sertare (46 x 38 x 205 cm), pret 415 lei. Polita de perete (105 x 20 x 20 cm), pret 142 de lei. Se gasesc la Mobexpert.
4. Masa pentru infasat Cam, dispune de cadita, suport pentru sapun, salteluta, rafturi de depozitare si roti cu frane. Cadita este prevazuta cu furtun de scurgere pentru apa. Se poate cumpara de la magazinul on-line ChicBebe la pretul de 275 de lei.