Evenimentul Zilei > Politica > CTP n-o uită şi n-o iartă pe Udrea: „O impostură desăvârşită la nivel politic…”
CTP n-o uită şi n-o iartă pe Udrea: „O impostură desăvârşită la nivel politic…”

CTP n-o uită şi n-o iartă pe Udrea: „O impostură desăvârşită la nivel politic…”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a avut o reacția acidă la adresa Elenei Udrea și a lui Traian Băsescu, după aflarea sentinței primite de fostul ministru în Dosarul Gala Bute. Decizia este în primă instanţă.

Cristian Tudor Popescu a dezvăluit o discuţie pe care a avut-o cu Elena Udrea în urmă cu câţiva ani."Aroganţa pe care a arătat-o această doamnă, prostia în faţă, dispreţul faţă de amărăşteni şi de fraierii care nu ştiau cum se fac banii. Cu câţiva ani în urmă eu eram în studio şi doamna prin telefon. Era vorba despre cele 3 milioane de euro luaţi credit de la bancă. I-am zis cum să fac să iau şi eu banii ăştia. Mi-a spus că nu mă pricep la operaţiuni financiare. Asta era atitudinea. Toţi fraieri, ea deşteaptă şi bogată. Nu a ajuns pe merit pe nicio funcţie.

Citește și: SENTINȚA pentru ELENA UDREA în Dosarul „Gala Bute”: 5 ani pentru MITĂ, 6 ani pentru ABUZ în SERVICIU. Vezi celelalte pedepse date în dosar, pentru Obreja, Topoliceanu, Lungu, Botoroagă, Breazu și Nastasia

Ea a fost mereu plantată de un bărbat. Era ca paraşutistul acela de la aşa zisul ei salt cu paraşuta. O impostură desăvârşită la nivel politic. Mult şi puţin 6 ani. Faptul că va suporta regimul penitenciar va fi o martiră. Domnul Băsescu îşi rupe acum hainele de pe el. Udrea se va identifica cu Doina Cornea şi alte victime ale comuniştilor. Poate ajunge la Târgşor şi e folositor pentru civilizaţia şi morala din această ţară. Udrea mai avea puţin şi era împărăteassa României. A condus România îmbrăţişată din spate de Traian Băsescu. Mai avem până o vom vedea pe doamna Udrea că se va plânge de un WC precum cel din arest.", a declarat jurnalistul la Digi 24. 

Despre Dosarul "Gala Bute"

Procurorii DNA, care o acuză de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă de deturnare de fonduri europene, au cerut pedeapsa maximă de peste 20 de ani de închisoare.

Udrea ar fi finanţat ilegal, din bugetul Ministerului Dezvoltării, organizarea Galei Bute în 2011. De asemenea, ar fi încasat comisioane de 10% din contractele ministerului, spun procurorii.  La ultimul termen de judecată, Elena Udrea a declarat că este nevinovată și a spus că dacă ar fi să o ia de la capăt ar face „în aşa fel încât Bute să boxeze în România”, relatează News.ro.

Dosarul Gala Bute a ajuns la instanţa supremă în aprilie 2015. Procurorii îi acuză de fapte de corupţie pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Gheorghe Nastasia şi pe omul de afaceri Dragoş Botoroagă.  

Printre faptele pentru care aceştia au fost trimişi în judecată sunt: luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani. Procesul a durat aproape doi ani.