În scenele care conţin multă cruzime apar doi minori din comuna Bengești-Ciocadia, identificaţi deja de poliţiştii care au demarat o anchetă. Unul dintre minori are 12 ani, iar celălalt doar șapte ani, conform gorjexclusiv.ro.

„Se efectuează cercetări și s-a întocmit dosar penal pentru rele tratamente aplicate animalelor. Au fost audiați cei doi minori“, a spus Miruna Prejbeanu, purtător de cuvânt al Poliției Gorj.

Carmena Șerbănoiu, președinta Asociației „Pro Animals“ din Târgu-Jiu, a fost şocată de ceea ce au făcut minorii cu animalele: „Am văzut filmulețul. Pe mine m-a oripilat. Vinovați sunt adulții. E posibil ca acel câine care era folosit drept momeală să fie un câine de vânătoare. Trebuie să răspundă părinții și poliția trebuie să ia măsurile legale. Organizarea delupte între animale sau cu animale reprezintă cruzime față de animale și constituie infracțiune și se sancționează cu închisoare de la șase luni la trei ani sau cu amendă la 1.000 și 10.000 de lei și confiscarea animalelor .“