Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Cronică TV. Cafeneaua politică, Horia și Money Channel
Cronică TV. Cafeneaua politică, Horia și Money Channel

Cronică TV. Cafeneaua politică, Horia și Money Channel

Viaţa politică agitată, frica de puşcărie a unor oameni importanţi şi nu în ultimul rând căldura îşi pun amprenta asupra dezbaterilor politice TV, la care ne uităm în fiecare noapte.

Realizatorii talk-show-urilor nu mai sunt prieteni de multă vreme. În acest peisaj mediatic mai agitat ca niciodată, emisiunea „Cafeneaua politică”, de pe postul Money Channel, care se difuzează în primele patru zile ale săptămânii, între orele 22-23, pare foarte echilibrată, elegantă şi profitabilă pentru cei care o urmăresc.

Realizatorul acestei emisiuni, legendarul gazetar Horia Alexandrescu, a reuşit să creeze chiar o dezbatere de idei. În fiecare emisiune invită oameni politici din toate taberele, nimeni nu se ceartă. El evită scandalurile zilei, de care suntem sătui şi propune dezbaterea unei singure teme. Nu sunt „breaking-news-uri”, nu se iau telefoane aiurea şi nimeni nu jigneşte pe nimeni. Invitaţii , care nu ştiu de ce vin îmbrăcaţi la costum cu cravată, nu se întrerup ostentativ, decorul este plăcut şi chiar luxos. În general se discută teme serioase, legate de interesul general al românilor şi nu despre lupte de culise efemere şi aiurea.

În această atmosferă calmă şi selectă, de multe ori s-au anunţat mutări politice importante şi de foarte multe ori oamenii zilei, cei care produseseră câte un eveniment cu repercursiuni majore, au fost prezenţi.

Această emisiune are două defecte. Nu este promovată nici măcar pe postul Money Channel, din motive pe care nu mi le pot explica, şi durează prea puţin. Când discuţia se încinge, Horia Alexandrescu le mulţumeşte invitaţilor pentru participare.