Evenimentul Zilei > Social > Crize de fiere. Cum le combatem cu remedii naturiste? Ceaiurile pe care trebuie să le consumăm
Crize de fiere. Cum le combatem cu remedii naturiste? Ceaiurile pe care trebuie să le consumăm

Crize de fiere. Cum le combatem cu remedii naturiste? Ceaiurile pe care trebuie să le consumăm

O alimentaţia dezechilibrată, bogată în grăsimi şi condimente, alături de alcool şi stres pot produce tulburări ale vezicii biliare. Vărsăturile, durerile abdominale, balonările cauzate de crize de bilă, pot fi combătute cu medicație și un mod de viață sănătos.

Numai că, remediile naturiste sunt foarte utile în probleme de bilă. Și folosite din cele mai vechi timpuri, cu succes. Iată câteva dintre ele:

Coada-şoricelului

Infuzia de coada-şoricelului, consumată cu jumătate de oră înaintea meselor principale, stimulează evacuarea bilei. Conform unui studiu, efectele acestei plante sunt de trei ori mai puternice decât cele ale anghinarei.

În cazul dischineziilor biliare, manifestate prin dureri în regiunea ficatului, balonări şi dureri de cap, sunt de mare ajutor decoctul de cicoare, care are un rol depurativ, precum şi ceaiul de levănţică, cu acţiune calmantă şi antiseptică.

Rezultate bune dau şi decoctul de genţiană, consumat înaintea meselor, infuziile de gălbenele, lemnul domnului, mentă, roiniţă, tincturile de volbură şi sovârv, precum şi uleiul de sunătoare şi oţetul de mere.

Terapii alternative

Acupunctura, reflexoterapia, masajul cu uleiuri esenţiale de mentă şi rozmarin, bioterapia şi aromaterapia pot fi soluţii complementare fitoterapiei în tratarea afecțiunilor vezicii biliare.

Prin aceste terapii, se elimină stresul şi se ajunge la un echilibru, la energizarea şi revigorarea organismului. Starea de spirit a pacientului este esenţială pentru obţinerea rezultatelor dorite.

Ulei de măsline

Există metode la îndemână de eliminare naturală a calculilor. Tratamentul cu ulei de măsline în amestec cu suc de lămâie (în proporţii egale) poate dizolva aşa-numitele pietre.

Rezultate bune în dizolvarea calculilor le au şi sucul de pătrunjel, amestecul de suc de morcovi, sfeclă roşie şi ridichi. La rândul lor, infuziile de albăstrele, lavandă, rostopască, mătase de porumb, mentă, precum şi decocturile din brusture, frăsinel, lemn-dulce şi valeriană au rolul de a diminua formarea şi depunerea calculilor.

Anghinare

Întâlnită mai ales la femeile cu vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani, colecistita debutează frecvent ca o colică biliară. Este importantă golirea regulată a vezicii biliare, lucru ce se poate realiza consumând suc de ridiche neagră. O metodă la îndemână pentru curăţarea bilei este cura de o zi cu mere verzi.

Pe parcursul unei zile se consumă numai mere verzi şi se bea numai apă şi ceaiuri de plante. Pentru că au proprietatea de a stimula secreţia biliară şi de a calma durerile, sunt indicate infuziile, decocturile şi ceaiurile de sunătoare, anghinare, cimbru, păpădie, salvie, măceş, trei fraţi pătaţi şi tei.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: