UPDATE ora 16.00: Președintele Viktor Ianukovici insistă că el și guvernul său și-au îndeplinit obligațiile pe care le aveau pentru a rezolva criza din țară, transmite BBC.
Dar opoziția politică în continuare „deplânge” situația. Președintele a dat publicității o declarație în care îi sfidează pe protestatari, astăzi, la câteva săptămâni de manifestații anti-guvernamentale la Kiev, ca și în alte orașe din țară.
Preşedintele a acuzat opoziţia că, prin „ambiţiile politice ale unora” din şefii ei, „continuă să agraveze situaţia” în ţară, confruntată de peste două luni cu o gravă criză politică.

Adresându-se ucrainenilor, într-un mesaj difuzat pe site-ul preşedinţiei de la Kiev, preşedintele Ianukovici subliniază că se va raporta la nevoile şi aspiraţiile poporului ucrainean cu mai multă înţelegere şi bunăvoinţă, „ţinând cont şi de acele greşeli pe care fiecare putere le face”.

Opoziţia a respins legea amnistierii protestatarilor, votată noaptea trecută în parlament ca o concesie pentru încetarea manifestaţiilor de stradă.
În concediu medical
„Preşedintele se află în concediu medical, din cauza unei boli respiratorii acute, însoţite de o febră puternică", a anunţat serviciul de presă al administraţiei prezidenţiale.
Anunțul vine la o zi după ce premierul Mikola Azarov și-a dat demisia în contextul în care țara se confruntă, de două luni, cu proteste de stradă violente. 
În momentul de față, locul lui Azarov a fost preluat interimar de către vicepremierul Serhi Arbuzov.
CITIȚI ȘI:

  • Avertisment la nivel înalt: Ucraina, aproape de un război civil
  • UPDATE. Președintele UCRAINEAN a acceptat demisia premierului și a întregului GUVERN

Te-ar putea interesa și: