Invitat să intervină telefonic la Antena 3, jurnalistul Ion Cristoiu a precizat că eșecul moțiunii de cenzură nu a făcut altceva decât să revitalizeze PSD, dar și să îi asigure Vioricăi Dăncilă fotoliul de președinte al partidului.

„Am spus că ar fi o enormă greșeală să cadă Guvernul. Opoziția nu a putut să câștige. Orice calcul politic rece spune că acest eșec este dezastruos pentru Opoziție. Totuși, acest electorat de dreapta a venit la vot ca să dărâme Guvernul. Așa li s-a spus. Iohannis, Orban și Rareș Bogdan au spus că va fi dărâmat Guvernul. Cea mai mare greșeală a constituit-o depunerea moțiunii. Aceasta a dus meciul în planul întregii opinii publice. Cu acest scor s-au văzut multe. Au reușit să revitalizeze PSD-ul. Nici în visele cele mai frumoase nu se gândeau că se vor reabilita așa de repede. Au toate șansele să rămână la putere până în 2020. Ludovic Orban ar trebui să plece. 

Dăncilă nu cred că va fi vreodată percepută ca Dracula. E o iluzie că Iohannis se va mai putea folosi de PSD în perioada următoare. Cine ar mai fi nebun să nu o voteze președinte pe Dăncilă? E o mare victorie, mai ales că a votat și UDMR „împotrivă”.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Plenul Parlamentului a votat, marți, moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot”, depusă de PNL, USR, PMP, UDMR şi neaflilaţi. Aceasta a fost respinsă în plenul reunit al Camerelor. 200 voturi au fost „pentru”, 7 au fost „împotrivă”, în timp ce 3 parlamentari s-au abținut să voteze. După cum au anunțat și înainte, reprezentanții PSD-ALDE nu au votat moțiunea.