La conferinţa de alegeri a noii conduceri a organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, care are loc, la cerere, în data de 29 iunie, singurul care nu poate candida pentru o funcţie politică este Nicuşor Constantinescu. Prin decizia din 12 iunie a preşedintelui Victor Ponta, Nicuşor Constantinescu este suspendat din calitatea de membru de partid  până la prima întrunire a Consiliului Judeţean al  PSD, de după conferinţa judeţeană de alegeri. „S-a amestecat în organizarea alegerilor din teritoriu, a schimbat preşedinţi de organizaţii, el fiind sub incidenţa Rezoluţiei Consiliului Naţional al PSD. Nu era atributul lui”, a explicat Cristinel Dragomir.  

Nicuşor Constantinescu este membru al Consiliului Naţional al PSD

La Consiliul Judeţean al PSD, care se întruneşte imediat după conferinţa judeţeană de alegeri, Nicuşor Constantinescu redevine automat membru PSD. Când se opreşte suspendare el revine cu toate atribuţiile pe care le are în partid” a explicat secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir. Astfel, pe lângă reluarea calităţii de membru de partid, Nicuşor Constantinescu redevine, până la congresul PSD, membru în Consiliul Naţional al PSD , în Comitetul Executiv Naţional al PSD şi în Consiliul Naţional al Aleşilor Locali PSD. „La Constanţa nu va mai avea nicio funcţie de conducere pentru că, suspendat fiind, nu poate candida ”, precizează Cristinel Dragomir.

„Nu vrem un alt PSD la Constanţa, ar fi culmea”

Atât secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, cât şi deputatul PSD Mircea Titus Dobre au negat că prin noile alegeri s-ar dezice de Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu. „Noi nu vrem un alt PSD la Constanţa. Cum să fie un alt PSD cu aceeaşi oameni ? Asta ar fi culmea ”, a comentat Cristinel Dragomir. Secretarul executiv îi consideră pe Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu „cei mai buni lideri” pe care i-a avut partidul. „Cu atâta notorietate şi cum au fost percepuţi de opinia publică… Nu vorbesc de manageri sau de capacitate organizatorică . Lideri cu personalitatea lor, acum, în partid, nu avem. Dar organizaţia merge înainte”, a încheiat Cristinel Dragomir.