Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, a dezvăluit, luni, la emisiunea „Punctul de întâlnire” cu Radu Tudor ce s-a întâmplat cu adevărat în cazul întâlnirii cu președintele CCR, Valer Dorneanu. Aceasta a vorbit, la începutul lunii februarie,  despre întâlnirea „pe întuneric” cu Valer Dorneanu la o facultate de drept din București.

Tarcea a declarat atunci că discuția a fost despre decizia CCR privind completurile de 5 judecători și că a fost pusă să-și lase telefonul în anticameră.

„Nu am făcut întâmplător acea afirmație. Întâlnirea nu a avut loc la CCR – a avut loc la o facultate de drept din București și a avut loc la foarte scurt timp după ce Curtea Constituțională s-a pronunțat asupra conflictului juridic de natură constituțională între puterea judecătorească reprezentată de Înalta Curte și puterea legislativă reprezentată de Parlament.

Sunt un om care nu minte niciodată și în afară de faptul că nu minte niciodată, urăsc nedeptatea, impostura și urăsc ca alții să fie puși la zid. Nu eu am cerut respectiva întâlnire, am fost sunată.

Am fost chemată, m-am prezentat la întâlnire și la prima parte a întâlnirii era vorba despre o conferință pe care CCR urma să o organizeze în 27-28 noiembrie, iar domnul Dorneanu mi-a spus că unul dintre invitați și-a exprimat dorința ca eu, doamna prim-ministru și doamna Stanciu să nu participăm. Am înțeles și în trei minute s-a epuizat subiectul.

Pentru că era o întâlnire între juriști, în continuare nu puteam discuta decât despre probleme de drept. Eu am deschis discuția despre completurile de 5. Noi, imediat după decizia CCR, am tras la sorți completurile de judecători și am fost acuzați pentru faptul ăsta.

Eu aveam o curiozitate profesională să știu cum interpretează CCR faptul că nu am așteptat motivarea deciziei. Domnul președinte mi-a spus că la CCR s-a apreciat faptul că am acționat rapid ca urmare a deciziei Curții.

Episodul cu hainele confundate este adevărat.”, a spus Tarcea.

Știre în curs de actualizare