Evenimentul Zilei > Actualitate > Cristina Neagu este CEA MAI BUNĂ MARCATOARE de la Campionatul Mondial de handbal, din Danemarca
Cristina Neagu este CEA MAI BUNĂ MARCATOARE de la Campionatul Mondial de handbal, din Danemarca

Cristina Neagu este CEA MAI BUNĂ MARCATOARE de la Campionatul Mondial de handbal, din Danemarca

Naționala României a ratat, aseară, șansa de a juca finala CM, după înfrângerea cu Norvegia, scor 33-35, dar reprezentativa noastră se poate luăda cu faptul că cea mai bună marcatoare a turneului final este o româncă, Cristina Neagu.

Cristina Neagu, interul stanga al naționalei României, a avut până acum o evoluție incredibilă la Mondialul din Danemarca, iar efortul ei din această competiție a fost răsplătit pe măsură. Jucătoarea celor de la Buducnost Podgorica este lider acum în topul celor mai bune marcatoare la Campionatul Mondial de handbal feminin, reușind să atingă cota de 53 de goluri marcate. Însă, Neagu împarte această performanță cu muntenegreanca Jovanka Radicevici, coechipiera sa de la Buducnost.

În „sferturi”, Cristina Neagu a marcat 15 goluri în jocul cu Danemarca, câștigat de România cu scorul de 31-30.

În primele 36 de marcatoare, România mai are două reprezentante: pe Ada Nechita (29 de goluri din 42 de aruncări) şi pe Eliza Buceschi (28 de goluri din 51 de aruncări).