Evenimentul Zilei > Sport > CTP, desființat după ieșirea feroce la adresa Anei Maria Popescu. S-au aruncat vorbe grele în spațiul public
CTP, desființat după ieșirea feroce la adresa Anei Maria Popescu. S-au aruncat vorbe grele în spațiul public

CTP, desființat după ieșirea feroce la adresa Anei Maria Popescu. S-au aruncat vorbe grele în spațiul public

Ana Maria Popescu i-a răspuns jurnalistului Cristian Tudor Popescu după ce a jignit-o după acel incident de la întâlnirea pe aeroport cu ministrul Eduard Novak. Are ”tupeu de mahala”.

Vicecampioana olimpică a fost implicată într-un scandal al declarațiilor cu ministrul Tineretului și Sportului, după ce aceasta i-a reproșat în termeni duri finanțarea redusă pe care sportul o primește din partea autorităților române.

Reamintim că Ana Maria Popescu a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba de spadă. Ea a pierdut dramatic finala în fața chinezoaicei Sun Yiwen, 10-11, prin ”tuşa de aur”.

De unde a plecat tot scandalul

Ana Maria Popescu s-a referit la condițiile în care a fost nevoită să se pregătească pentru Olimpiadă. În replică, ministrul Tineretului și Sportului a declarat că ”și dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana Maria nu câştiga medalia de aur”.

La întoarcerea în țară,  Ana Maria Popescu nu a dorit să dea mâna cu ministrul Novak, care împreună cu alți oficiali ai Ministerului Sportului așteptau delagația României la aeroport. Ulterior, într-o conferință de presă sportiva a criticat în termeni duri lipsa finanțării în domeniul sportiv.

După acest incident, Cristian Tudor Popescu a jignit-o pe sportivă

CTP: „Să-i spui ministrului Sportului să se ducă să ia el medalie de aur în locul tău e o zicere pe cât de agresivă, pe atât de ieftină, ca să nu zic prostească. Să refuzi să dai mâna cu același ministru, venit să-i întâmpine la aeroport pe sportivii întorși de la Tokyo, mi se pare deja tupeu de mahala, pe care nu cred că dna Popescu l-a învățat din nobila artă a mușchetarilor”, a scris ziaristul.

Şi continuă: Nu știu care va fi viitorul în scrimă al dnei Popescu, însă, cu astfel de talente, cred că ar putea face o carieră remarcabilă și în încăierarea politică dâmbovițeană. ”, a mai scris CTP pe site-ul Republica.

Replica Anei Maria Popescu: ”Reacțiile jurnaliștilor nu mă mai afectează”

Ana Maria a vorbit în cadrul emisiunii Playmaker, de pe playsport.ro, despre afirmațiile lui Cristian Tudor Popescu. Spadasina a spus că nu o mai deranjează declarațiile jurnaliștilor, ci dimpotrivă o motivează să ajungă cât mai departe.

A fost părerea dânsului. Eu nu contest părerea nimănui. Reacțiile jurnaliștilor nu mă mai dor. Știi ce m-a durut pe mine cel mai tare? În 2016  la Jocurile Olimpice de la Rio, când nu se luase nicio medalie încă, au fost voci din sportul românesc care ne condamnau. Noi eram acolo, mai aveam proba pe echipe. Și atunci a durut rău de tot.

Când cineva a spus că am căzut din copac. Asta m-a durut pe mine, când oamenii din sport sunt primii care aruncă piatra. Acum, că vine oricine altcineva și spune…Când știu cât de greu mi-a fost și cât m-am chinuit să ajung acolo, nu mă mai afectează. Din asta pot să îmi iau doar energie și motivație pentru următoarele competiții.”, a declarat Ana Maria Popescu pentru playsport.ro

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: