Evenimentul Zilei > Politica > Cristian Bușoi susține că este nevoie de soluții pentru a depăși criza prețurilor la energie. „Ne pregătim pentru o iarnă dură”
Cristian Bușoi susține că este nevoie de soluții pentru a depăși criza prețurilor la energie. „Ne pregătim pentru o iarnă dură”

Cristian Bușoi susține că este nevoie de soluții pentru a depăși criza prețurilor la energie. „Ne pregătim pentru o iarnă dură”

Cristian Bușoi, membrul Parlamentului European, a declarat că este necesară o soluție comună pentru a depăși criza prețurilor la energie. Românii se confruntă cu facturi uriașe la electricitate.
Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European, a făcut o postare pe pagina sa oficială de Facebook în care a precizat că este nevoie de o soluție comună pentru criza prețurilor la energie. Acesta a spus că a participat în calitate de Co-Președinte al Reuniunii Miniștrilor Energiei din PPE, ieri, 29 septembrie, la o ședință de lucru de urgență. La această întrunire au luat parte toți miniștrii Energiei din Uniunea Europeană.
În acest context, Bușoi a declarat că toți miniștrii PPE sunt de acord că trebuie găsită cât mai repede o soluție comună la nivel european pentru criza prețurilor din energie. De asemenea, au fost făcute o serie de modificări tehnice la regulamentul care va fi adoptat astăzi, 30 septembrie.

Va fi impusă economia energiei?

„Rămâne de văzut dacă reducerea consumului la orele de vârf va fi obligatorie sau voluntară și care va fi procentul cu care trebuie redus consumul. Este foarte clar că este nevoie urgentă de reducerea presiunii pe bugete. Trebuie să avem în vedere o regândire a pieței de electricitate și să vedem cum putem avea un preț maximal la importurile de gaz, indiferent de unde vin aceste importuri”, a spus euro-parlamentarul.
De asemenea, el a mai adăugat că tot în timpul întâlnirii de joi s-a făcut o trecere în revistă a stocurilor de gaze care sunt în UE. În plus, a fost discutat și subiectul fluxurilor de energie. În final, Bușoi a încheiat prin a spune că „Ne pregătim pentru o iarnă dură și trebuie să facem față cu bine acestei provocări”.
În contextul crizei energetice, tot mai multe state se gândesc la diferite măsuri pentru a face economie. În același timp, românii nu se mai descurcă să își plătească facturile la electricitate. Așadar, Guvernul României este obligat să ia măsuri pentru ca România să treacă cu bine peste iarnă. Astfel, a fost modificat modul de calcul al facturilor la energie.