Evenimentul Zilei > Politica > Cristian Bușoi, despre adoptarea Rezoluției privind Acordul Verde European: Ce trebuie să facă România
Cristian Bușoi, despre adoptarea Rezoluției privind Acordul Verde European: Ce trebuie să facă România

Cristian Bușoi, despre adoptarea Rezoluției privind Acordul Verde European: Ce trebuie să facă România

Europarlamentarul PNL, Cristian Bușoi, care este și președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European, a salutat adoptarea de către Parlamentul European a Rezoluției privind Acordul Verde European, explicând că a fost dat un semnal clar și important că de-carbonizarea este obiectivul strategic pe care UE îl va urmări în anii următori. El a explicat și ce poziție trebuie să adopte România.

„Salut adoptarea de către Parlamentul European a Rezoluției privind Acordul Verde European. Prin votul de astăzi, s-a dat un semnal clar și important că de-carbonizarea este obiectivul strategic pe care UE îl va urmări în anii următori.

Vreau să spun că, deși textul final nu reflectă nici poziția PPE în totalitate și nu a inclus nici amendamentele susținute de România la acest Acord, detaliile privind implementarea Green Deal vor fi stabilite prin legislație în perioada următoare, nicidecum de această Rezoluție. Chiar dacă amendamentele pentru susținerea folosirii gazului și a energiei nucleare ca și resurse pentru perioada tranzitorie nu au fost adoptate, nu înseamnă că nu vor putea fi folosite. Rezoluția nu interzice acest lucru. Temerile privind eliminarea energiei nucleare și a gazului sunt nejustificate.

România va trebui să își articuleze poziția atât în dezbaterile politice, cât și atunci când va trebui să își exprime poziția pe legislație. Trebuie să ne dezvoltăm capacitățile din surse energetice regenerabile, dar în același timp, să suținem Reactoarele 3 și 4 și investițiile în gaz. Doar așa ne vom putea asigura independența energetică și facturile la energie la un preț rezonabil pentru industrie și pentru populație”, a anuntat Cristian Bușoi pe pagina sa de Facebook.