Evenimentul Zilei > Sport > Cristi Chivu ar putea fi noul antrenor al Inter Milano, după cel mai slab start de sezon al echipei
Cristi Chivu ar putea fi noul antrenor al Inter Milano, după cel mai slab start de sezon al echipei

Cristi Chivu ar putea fi noul antrenor al Inter Milano, după cel mai slab start de sezon al echipei

Italienii de la Tuttosport anunță că prima soluție pentru posibila înlocuire a lui Simone Inzaghi pe banca lui Inter ar putea fi Cristian Chivu.

Inter are cel mai slab start de sezon din ultimul deceniu, doar 12 puncte strânse în primele 8 runde, iar postul lui Simone Inzaghi se clatină. Cristian Chivu, antrenorul echipei Primavera, ar fi „interimarul” agreat de conducerea nerazzurrilor.

Jurnaliștii italieni de la Tuttosport notează: „Chivu a luat-o de jos, de la echipa U14. A promovat la Primavera și a cucerit titlul. El reprezintă alegerea internă logică, managerul care ar fi evoluat cel puțin până la pauza provocată de Campionatul Mondial (20 noiembrie 2022)”

Chivu a jucat la Inter între 2007 și 2014

A cucerit 3 titluri în Serie A, două Cupe ale Italiei, un trofeu Champions League, un Campionat Mondial al Cluburilor și două Supercupe ale Italiei.

În 2018 a făcut primul pas în antrenorat, la echipa U14 a lui Inter. A promovat în fiecare sezon câte un nivel, la U17, U18, apoi la Inter Primavera, alături de care a câștigat Scudetto și a evoluat în grupele UEFA Youth League.

Dejan Stankovic, o altă opțiune pentru Inter Milano

O altă pistă pe care o au șefii lui Inter Milano este Dejan Stankovic, liber de contract după ce s-a despărțit de sârbii de la Steaua Roșie Belgrad. Acesta a petrecut nu mai puțin de nouă sezoane pe „Giuseppe Meazza”.

De cealaltă parte, Cristi Chivu a evoluat pentru Inter între 2007 și 2014, timp în care a câștigat Liga Campionilor, un Campionat Mondial al Cluburilor și două Supercupe ale Italiei. În 2018 și-a început cariera în antrenorat, la Inter U14, apoi a urcat câte un nivel în fiecare sezon până când a ajuns la Inter Primavera, alături de care a câștigat titlul în „Cizmă” și a jucat în faza grupelor UEFA Youth League.

„Dacă vine o echipă de Serie B importantă din Italia și îi propune lui Chivu să se ducă acolo, cu siguranță el va face asta. A fost un mare jucător și sper ca antrenor să fie și mai mare. Din câte știu eu, el dorește ca în Italia să își înceapă această carieră de antrenor profesionist la un nivel înalt”, a afirmat Becali în 2021.