Evenimentul Zilei > Monden > Cristi Borcea, la un pas de eliberare. Ce veste a primit azi afaceristul
Cristi Borcea, la un pas de eliberare. Ce veste a primit azi afaceristul

Cristi Borcea, la un pas de eliberare. Ce veste a primit azi afaceristul

Cristi Borcea a primit o nouă șansă în privința eliberării condiționate și speră să fie alături de familie în cel mai scurt timp, după ce cererea sa de audiență a fost aprobată.

Pe data de 2 septembrie, Borcea va afla dacă poate părăsi condiţionat, Penitenciarul Rahova, unde îşi execută pedeapsa, aceasta fiind cea de-a doua încercare de acest fel pe care o va face în acest termen de pedeapsă.

Omul de afaceri a mai fost eliberat condiţionat în data de 2 iulie 2018 după condamnarea din „Dosarul transferurilor”. În februarie 2019, el a fost din nou arestat ca urmare a procesului penal ce a vizat retrocedările ilegale de terenuri din Constanţa.

Recent, Borcea a depus, prin avocaţii săi, o cerere de eliberare condiţionată, pe motiv că a ispăşit fracţia de două treimi din pedepeapsă, necesară unui astfel de demers. Acţiunea nu ar fi fost însă posibilă fără propunerea venită de la comisia de eliberare condiţionată a penitenciarului Rahova.

„Pentru a demonstra că într-adevăr poate fi învestit cu încredere și repus în libertate înainte de executarea pedepsei (aceasta fiind regula, iar liberarea anticipată excepția), petentul trebuie să dea dovadă în continuare de implicare în programele educaționale și activitățile derulate în cadrul locului de detenție, de un comportament exemplar, de implicare în activitățile lucrative”, sunt recomandările instanţei de judecată.

Cristian Borcea poate să folosească toate aceste argumente pe 2 septembrie 2019, când i s-a acordat următorul termen pentru depunerea cererii de eliberare condiţionată, potrivit romaniatv.net

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: