Evenimentul Zilei > Politica > Crin Antonescu ANUNȚĂ soarta MOȚIUNII de CENZURĂ. Mai are OPOZIȚIA vreo ȘANSĂ?
Crin Antonescu ANUNȚĂ soarta MOȚIUNII de CENZURĂ. Mai are OPOZIȚIA vreo ȘANSĂ?

Crin Antonescu ANUNȚĂ soarta MOȚIUNII de CENZURĂ. Mai are OPOZIȚIA vreo ȘANSĂ?

Liberalul Crin Antonescu a făcut o serie de precizări despre oportunitatea trecerii unei moțiuni de cenzură, în condițiile în care România va prelua de la 1 ianuarie președinția Consiliului UE.

Fostul președinte al PNL este neîncrezător în șansele moțiunii Opoziției, care va fi votată joi, în Parlament, dar nu crede că Opoziția nu ar reuși să facă rapid un nou guvern

„Este oportună, chiar dacă șansele de reușită par a fi destul de reduse. Obligația oricărei opoziții, care este convinsă că există toate motivele ca guvernul să fie schimbat, este să uzeze de această armă politică. Legat de preluarea președinției Consiliului UE, o cădere a guvernului ar face să precipite cumva aceste discuții de numire a unui nou executiv, dar nu cred că ar afecta în mod fundamental”, a spus Crin Antonescu pentru DC News.  

Crin Antonescu mai consideră că preluarea președinției rotative este o chestiune birocratică și că Europa nu ar sta pe loc de grija României.

„Într-o asemenea ipoteză, a căderii guvernului, oricât de puțin probabilă este, o discutăm doar teoretic, Europa nu va fi paralizată că în România se petrece o schimbare de guvern. Faptul că se exercită această președinție… este o chestiune în mare măsură birocratică și nu ar face ca UE să stea pe loc și să urmărească ce se întâmplă la București”, a adăugat liberalul. Moțiunea de cenzură depusă de PNL și intitulata „

Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, rușinea României"  va fi dezbătută și votată joi în plenul Parlamentului.  

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: