În sensul acesta, aş dori să mulţumesc tuturor participanţilor dintr-o tabără sau alta, organizatorilor de manifestaţii publice şi tuturor forţelor de ordine care au concurat la păstrarea unui cadru legal, civilizat, democratic al acestor manifestaţii de susţinere, într-o direcţie sau alta", a afirmat preşedintele interimar, conform mediafax.ro.

El a adăugat că "este încă un fapt care dovedeşte că România este un stat în care comportamentul democratic este matur şi nu suntem cu nimic mai prejos de partenerii noştri din UE.

Antonescu a mai transmis, în preajma încheierii campaniei şi înainte de votul din 29 iulie, un mesaj destinat tuturor oamenilor care lucrează în instituţii publice, cu responsabilitate în desfăşurarea corectă a referendumului.

"Cer tuturor acestor instituţii să îşi facă datoria în integralitate, să respecte, să apere şi să impună acolo unde este cazul legea şi numai legea", a transmis Crin Antonescu, apreciind că Guvernul României şi toate instituţiile implicate au luat toate măsurile necesare pentru buna desfăşurare a acestui referendum.

"Le cer încă o dată ca, până la încheierea procesului, să se manifeste fără niciun fel de ezitare şi părtinire, în spiritul şi litera legii", a mai declarat Antonescu.