Conform procurorilor, planul făcut de cei doi era să să omoare pe cineva, apoi să se omoare și ei. Îngrozitoarele detalii ale șocantei crime prezintă macabrul plan al celor doi. Wyndham Lathem, profesor de microbiologie la Universitatea Northwestern, era iubitul lui Trenton James Cornell-Duranleau, un stilist de păr care i-a căzut victimă în noaptea îngrozitoarei crime din 27 iulie, relatează TheGuardian.

 

Stilistul a fost înjunghiat de 70 de ori în apartamentul în care locuia cu criminalul cu atâta bestialitate, încât aproape că a fost decapitat.

 

Tribunalul a fost informat că Lathem, în vârstă de 46 de ani, i-a povestit cu câteva luni înainte lui Andrew Warren, în vârstă de 56 de ani, asistent de trezorerie la Colegiul Sommerville, despre cum ar fi ideal să își împlinească fantezia, după care să se omoare amândoi.

 

Judecătorul Adam Bourgeois i-a încadrat la categoria criminali deosebit de periculoși și vor rămâne închiși, până la pronunțarea sentinței, fiind acuzați de crimă cu premeditare.