Crimă groaznică la Iași. Un bărbat eliberat de la Socola și-a omorât mama

Crimă groaznică la Iași. Un bărbat eliberat de la Socola și-a omorât mama Sursa: Arhiva EVZ

La câteva zile după ce un individ a fost externat de la Institutul de Psihiatrie „Socola", și-a ucis mama într-o criză de nervi, a scris Antena3.

O crimă groaznică a tulburat liniştea unei comune de lângă Iaşi. O femeie şi-a găsit sfârşitul în propria casă, fiind ucisă de unicul fiu. Fapta s-a întâmplat la doar câteva zile după ce individul a fost externat de la Institutul de Psihiatrie „Socola". Ucigașul, după ce a comis oribila faptă, a stat o noapte întreagă lângă corpul neînsuflețit al mamei. În cursul dimineții şi-a anunțat vecinii, care au sunat la Poliţie.

Conform primelor informaţii, Ion Stoica, în vârstă de 49 de ani, a fost pacient până pe 26 mai la Institutul de Psihiatrie Socola. Internarea sa a fost făcută pe fondul unor afecțiuni psihice. Câteodată, pe semnatură proprie, femeia în vârstă de 69 de ani îl lua acasă, la cerere. Acest lucru s-a întâmplat şi de curând.

După ce a ajuns acasă, în urma unui conflict avut cu mama sa, s-a enervat. Curând bărbatul și-a pierdut controlul și a recurs la un gest extrem. După ce și-a bătut mama cu bestialitate nu a fost mulțumit așa că în final a înjunghiat-o de mai multe ori.

Ne puteți urmări și pe Google News

Victima a murit prin sufocare

Conform raportului medicilor legiști, femeia a murit prin sufocare. S-a constatat că aceasta avea mai multe plăgi înjunghiate la nivelul gâtului, nasul spart şi mandibula fracturată.

După tragedie, individul a fost reexaminat de medicii psihiatri pentru a se stabili dacă a fost în deplinătatea facultăților mintale atunci când şi-a ucis mama.

Inculpatul a fost supus unei expertize medico-legale psihiatrice. În urma acestuia medicii specialişti au ajuns la concluzia că bărbatul a avut discernământ la momentul comiterii faptei cercetate.

„Medicul legist din cadrul IML Iaşi a concluzionat că moartea victimei s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acută consecutivă unui politraumatism cu fracturi ale oaselor masivului facial, adică a piramidei nazale şi a maxilarului", a precizat procurorul, potrivit presei locale.

Ioan Stoica a fost reținut şi acum este cercetat pentru omor. Bărbatul riscă până la 25 de ani de închisoare.