Evenimentul Zilei > Justitie > Crima de la ORADEA s-a lăsat cu o achitare definitivă. Profesoara care a fost acuzată că și-a ucis mama a fost ACHITATĂ
Crima de la ORADEA s-a lăsat cu o achitare definitivă. Profesoara care a fost acuzată că și-a ucis mama a fost ACHITATĂ

Crima de la ORADEA s-a lăsat cu o achitare definitivă. Profesoara care a fost acuzată că și-a ucis mama a fost ACHITATĂ

Judecătorii Înalte Curți de Casație și Justiție au decis achitarea profesoarei Krisztina Pazurik (dreapta), soția avocatului orădean Cosmin Moraru (stânga), de sub acuzație de complicitate la infracțiunea de omor calificat.

Krisztinei Pazurik a fost achitată în prima fază de către magistrații de la Curtea de Apel Oradea. Ea s-a apărat în fața acuzațiilor aduse de procurori și anume că și-a ucis mama în complicitate cu sotul său, avocatul Cosmin Moraru, prin faptul că a fost șocată să vadă cumsoțul i-a ucis mama. Apoi, tot în urma șocului suferit, s-a supus orbește ordinelor soțului de a ascunde cadavru și mai apoi să fugă cu acesta în Elveția, cu mai multe valize între care, în una, se afla o păpușă gonflabilă.

Judecătorii care au decis achitarea au luat de bune toate aceste afirmații și în plus au decis că potrivit Codului de Procedură Penală, unul dintre soți nu este oibligat să denunțe faptele penale comise de celălalt sot.

Krisztina Pazurik, a fost arestată pentru o periadă de câteva luni și acum va putea cere despăguiri pentru reținere ilegală.

Crimă cu soția în casă

Avocatul Cosmin Moraru a fost condamnat la 13 ani de închisoare cu executare după ce a ucis-o pe Paraschiva Vilhan, soacra sa. Moraru a explicat în faţa judecătorilor motivul crimei: se săturase ca soacra să-i reproşeze foarte des că nu este în stare să-i obţină fiului ei, Zsolt Vilhan, cetăţenia maghiară. Asasinul a povestit în sala de judecată cum a lăsat cadavrul pe un câmp şi cum, după comiterea crimei, a fugit împreună cu Krisztina, soţia, în Elveţia, unde au fost arestaţi şi apoi extrădaţi. În timpul procesului, bărbatul şi-a recunoscut vina şi a cerut să fie judecat în procedură simplificată, aşa că s-a ajuns la un verdict în mai puţin de un an. Oribila crimă a avut loc în dimineaţa zilei de 3 decembrie 2012, când soacra a venit să-l întrebe dacă a rezolvat obţinerea cetăţeniei pentru fiul ei, cumnatul lui Moraru. Cum avocatul orădean întâmpina probleme birocratice, i-a comunicat soacrei că va mai dura o perioadă. Discuţia a alunecat rapid spre o ceartă şovină, în timpul căreia cei doi s-au înjurat, el folosind termeni ca "bozgoroaică" şi "unguroaică împuţită". După o repriză scurtă de îmbrânceli, s-au luat la bătaie şi, în final, avocatul a lovit-o în cap cu blocatorul de la volanul maşinii şi i-a tăiat gâtul cu un cuţit de bucătărie. În acest timp, soţia sa era în casă, dar spune că nu şi-a dat seama de incident.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: