Fetiţa de 8 ani, ucisă la Botoșani. Principalul suspect și-a recunoscut fapt. A dat vina pe alcool

Fetiţa de 8 ani, ucisă la Botoșani. Principalul suspect și-a recunoscut fapt. A dat vina pe alcool Crimă. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Update 1. Bărbatul care ar fi ucis-o pe fetița de 8 ani din Botoșani a fost reținut.

Update.  Unchiul minorei, care este principalul suspect, a fost prins după ore întregi de căutări. Înainte de a fi ucisă, minora a fost violată. Bărabtul și-a recunoscut fapta, spunând că era sub influența alcoolului.

Crimă în Botoșani. O fetiță de 8 ani dispărută dintr-o localitate din judeţul Botoşani a fost găsită moartă , în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-o lizieră de salcâmi de la marginea satului. Se spune că minora a fost ucisă, iar apropiații și oamenii legii caută criminalul.

Purtătorul de cuvânt al IPJ, Delia Nenişcu, a spus că fetița, în vârstă de 8 ani, a părăsit domiciliul în jurul orei 20,00 pentru a se deplasa la unchiul, care locuieşte în apropiere, fără a mai reveni şi fără a ajunge la ruda spre care se îndreptase.

Ne puteți urmări și pe Google News

Crimă în Botoșani. Fetița a fost găsită moartă

„Minora a fost găsită în cursul nopţii, decedată. Aceasta se afla la marginea localităţii de domiciliu, într-o lizieră de salcâmi. Sunt desfăşurate activităţi specifice pentru identificarea autorului, fiind angrenate peste 100 de forţe de ordine, poliţiştii, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră”, a transmis, sâmbătă dimineaţă, IPJ Botoşani.

Ce spune IPJ Botoșani

IPJ Botoșani a anunțat că a sosit în sprijin jandarmii din Suceava şi lucrătorii de la Biroul de Operaţiuni Speciale Suceava. „Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de omor calificat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani”, a mai transmis sursa citată.

Crimă

Crimă. Sursă: Paul Fleet | Dreamstime.com

Chică Roşa Maria Silvia, în vârstă de 8 ani, a plecat de acasă, vineri, în jurul orei 20:00, pentru a se deplasa la o rudă din apropiere, dar nu a mai revenit. Căutările au fost demarate imediat, potrivit News.

O altă fată a fost găsită moartă

Recent, și o tânără de 19 ani, însărcinată în luna a șasea, a fost găsită moartă în apropiere de satul Chițcanii Vechi, într-o zonă cu copaci, din raionul Telenesti, la mică distanță de zona în care locuia suspectul. Polițiștii cred că fata a fost ucisă de fostul polițist Gheorghe Cotorobai. Pe 12 aprilie, acesta a luat-o pe fată cu mașina, după care a dispărut.

Politie

Poliție. Sursa foto: Arhiva EVZ

Inspectoratul General al Poliției a declarat că operațiunea de căutare a fetei au fost „o provocare enormă”. Oamenii legii au transmis condoleanțe rudelor și prietenilor fetei moarte, pe nume Ana-Maria Guja.

„Consecințele sunt triste, dar am făcut tot posibilul. Timp de o săptămână, am explorat fiecare centimetru al pământului, am analizat mii de videoclipuri, am mers în ploaie, am ridicat fiecare piatră, am verificat fiecare loc și am răsturnat tot gunoiul.

Dar rezultatele vin atunci când sunt mulți oameni. Vă mulțumesc tuturor. Contribuția fiecărei persoane este importantă pentru noi. Ne exprimăm condoleanțe familiei și rudelor”, a transmis Inspectoratul General de Poliție.