Martha Bulus, o catolică nigeriană, a fost răpită de extremiștii islamici ai grupării Boko Haram, în drum spre petrecerea de nuntă.

Martha și alte zece femei au fost decapitate și videoclipul asasinării îngrozitoare a acestor 11 femei creștine a fost lansat pe 26 decembrie, după Crăciun.

Islamiștii din Nigeria duc constant împotriva creștinilor un război de exterminare. Nu mai puțin de 900 de biserici din nordul Nigeriei au fost distruse de gruparea Boko Haram.

Președintele SUA, Donald Trump, a fost informat că cel puțin 16.000 de creștini au fost uciși în Nigeria, începând cu 2015. Numai în eparhia din Maidugui au fost asasinați 5000 de creștini.

A doua zi după decapitarea femeilor din Nigeria, papa Francisc a admonestat societatea occidentală pentru că folosește prea mult telefoanele, inclusiv în timpul mesei.

Nici un cuvânt despre creștinii decapitați. Nici din partea cancelarului Germaniei, Angela Merkel, care a insistat asupra faptului că prioritatea ei este lupta împotriva schimbărilor climatice.

Unde este onoarea? Unde este morala?

Cardinalul Robert Sarah (Guineea) , unul din rarii conducători catolici care nu închide ochii în fața persecuțiilor islamice, notează Gatestone Institute, a scris pe contul său Twitter: „În Nigeria, uciderea a 11 creștini de către islamiști nebuni este o realitate arzătoare cu privire la situația fraților noștri africani care își trăiesc credința în Hristos cu prețul propriilor vieți”.

Dar Vaticanul nu este singurul care păstrează tăcerea. Nici un guvern occidental nu s-a deranjat să-și exprime groaza și indignarea după crimele din Nigeria.

„Unde este oroarea, unde este morala în fața acestei tragedii?”, a lansat episcopul nigerian Matthew Kukah.

Liderii europeni ar trebui să urmeze exemplul premierului britanic Boris Johnson, care, cu ocazia mesajului de Crăciun adresat națiunii, a declarat:

„Astăzi, mai mult ca oricând, vreau să ne amintim de acei creștini din întreaga lume care sunt victime ale persecuției”.

Merkel și Macron, tăcere asurzitoare

Tăcerea din partea Angelei Merkel. Tăcere din partea omologului ei francez, Emmanuel Macron, care nu a socotit necesar să le ureze compatrioților săi „Crăciun fericit”.

În același timp, The Economist a scris că premierul maghiar Viktor Orban nu-i apără pe creștinii persecutați ci „exploatează politic” subiectul.

Liderii europeni nu au condamnat executarea barbară a creștinilor în ziua de Crăciun: corectitudinea politică roade din interior societatea occidentală.

La începutul lunii decembrie, Justin Kientega, episcop în Burkina Faso, a declarat: „Nu ne ascultă nimeni. Evident, Occidentul este preocupat doar de interesele sale ”.

Israelul, în apărarea creștinilor

„De ce lumea rămâne tăcută când creștinii sunt masacrați în Orientul Mijlociu și Africa”, s-a întrebat Ronald S. Lauder, președintele Congresului evreiesc mondial? (…) „Ce au făcut guvernele occidentale atunci când mii de tineri musulmani au plecat în Siria și Irak pentru a vâna și omorî creștinii, a distruge bisericile și comunitățile lor?”

Capetele creștinilor care cad în țărână nu-i indignează pe cei din Occident iar tăcerea vesticilor nu este întreruptă decât de „Allahu Akbar”, de focuri de armă și de atentate cu bombă.

Ideologie cristianofobă

Masacrul creștinilor din Orientul Mijlociu și din Africa se află în centrul unei ideologii cristianofobe totalitare care are ca scop unificarea musulmanilor din Ummah (comunitatea islamică) în cadrul unui Califat, după ce au distrus granițele statelor naționale și a lichidat „necredincioșii”, adică evreii, creștinii și toate celelalte minorități fără a uita de „apostații musulmani”. Nigeria se află în avangarda acestei drame.

„Nigeria a devenit locul cel ucigaș din lume pentru un creștin”, a declarat avocatul Emmanuel Ogebe.

„Trăim în genocid. Încearcă să-i expulzeze pe creștini, să le dețină pământurile, să le impună religia islamică. Pe acești creștini îi consideră indifeli și păgâni”, a adăugat el.

„Occidentul și-a deschis frontierele refugiaților musulmani care fug de războaie”, scrie economistul Nathalie Elgraby-Levy. „Această solidaritate occidentală are toate aparențele virtuții, dar este selectivă și discriminatorie ”. Creștinii persecutați au fost abandonați de guvernele occidentale și de opinia publică.

Valea Morții din Siria

Primul ministru Narendra Modi i-a înfuriat recent pe musulmani, încercând să promoveze o lege care să acorde cetățenia non-musulmanilor din țările vecine care fug de persecuție.

În provinciile siriene ocupate de islamiști, creștinii au petrecut un Crăciun special. Fără lumânări, pentru că bisericile lor au fost transformate în grajduri.

Khabur, acea regiune din Siria în care au trăit creștinii asirieni, este numită acum „Valea Morții”.

Fostul arhiepiscop de Canterbury, George Carey, a scris recent: „Războiul din Siria a fost reluat. Încă o dată, refugiații inundă drumurile și au nevoie de compasiunea noastră. Cu toate acestea, acești reprezentanți ai „credinței greșite” nu vor găsi nici o compasiune în guvernul britanic. Niciuna dintre cele mai brutalizate minorități nu s-a numărat printre cei 16.000 de refugiați care au găsit siguranță în Regatul Unit. Doar 1,6% dintre refugiații care s-au alăturat Programului Persoanelor Vulnerabile în 2015 erau creștini. Cu toate acestea, creștinii reprezentau 10% din populația siriană ”.

„Musulmanii se mobilizează în locurile publice occidentale pentru a-și apăra semenii. Dar pentru frații noștri creștini persecutați, aceste aceleași locuri publice rămân goale, disperat de goale” , scrie Gatestone Institute.