Creștere "fabuloasă" a pensiei medii din România. Ce trebuie să știe românii cu pensie minimă

Creștere "fabuloasă" a pensiei medii din România. Ce trebuie să știe românii cu pensie minimă

Pensia medie din România a înregistrat, în luna mai, o creștere uluitoare față de luna precedentă. Guvernanții vor să crească pensia minimă din România, pentru a putea beneficia de sumele cerute de la oficialii europeni prin PNRR.

Pensia medie lunară a înregistrat o creștere fabuloasă în luna mai față de luna anterioară, anume de un leu. Potrivit Casei Naționale de Pensii Publice, care a realizat o statistică cu referire la pensiile medii din România, cele mai mari pensii au fost înregistrate în Hunedoara, 2.122 lei, iar cele mai mici în Botoșani, 1.272 lei.

Cele mai mari pensii medii din România, conform datelor analizate de Casa Națională de Pensii Publice, sunt în: Hunedoara - 2.122 lei, București - 2.024 lei, Brașov - 1.889 lei, Galați - 1.732 lei, Prahova - 1.697 lei.

Cele mai mici pensii medii din România, conform datelor analizate de Casa Națională de Pensii Publice, au fost raportate în: Botoșani - 1.272 lei, Giurgiu - 1.280 lei, Vrancea - 1.298 lei, Bistrița - 1.336 lei, Buzău - 1.389 lei

Ce trebuie să știe românii cu pensie minimă

Conform prevederilor proiectului PNRR, guvernanții vor să demareze diverse acțiuni pentru a verifica dacă românii care încasează pensia medie, merită într-adevăr suma respectivă. În acest sens, autoritățile politice din România au prevăzut în PNRR testarea mijloacelor de trai ale persoanelor singure sau ale familiilor din România, care primesc pensie minimă.

"Noul sistem de pensii va prevede plata unei pensii minime, a cărei valoare va fi raportată la salariul minim brut pe economie, pentru persoanele cu stagiu minim de cotizare satisfăcut. Acordarea pensiei minime va fi condiționată de testarea mijloacelor de trai ale persoanei singure sau familiei”, se arată în PNRR.

Pentru ca România să primească din partea oficialilor europeni cele aproape 30 de miliarde de euro, guvernanții își propun să crească pensia minimă. Valoarea pensiei va fi stabilită în funcție de salariul minim (2.300 lei brut) din România. Vicepremierul Kelemen Hunor a transmis că pensiile ar trebui să fie 75% din valoarea salariului net.

Analizate vor fi și pensiile speciale. Conform ultimelor informații, la sfârșitul anului 2022, guvernanții vor adopta noi prevederi legale cu privire la pensiile speciale, notează antena3.

În aproximativ 30-40 de ani, România va avea o populație cu șase milioane mai mică decât la momentul actual, conform datelor publicate de Guvernul României. Astfel, numărul angajaților va fi diferit semnificativ de numărul pensionarilor. Tinerii de astăzi vor opta, în viitor, pentru sistemul privat de pensii.

Ne puteți urmări și pe Google News