Parcările din fața blocului ar putea fi închiriate, anual, pe tarife de două-trei ori mai mari. Banii ar urma să fie folosiți pentru construirea de noi locuri de parcare
În prezent, numărul maşinilor înmatriculate în Capitală este de aproximativ 1.300.000. În ceea ce priveşte locurile de parcare, în Capitală sunt aproximativ 189.800. Un simplu calcul arată că şapte maşini se bat pentru un loc de parcare.
Singurul edil care a decis să ridice maşinile parcate neregulamentar sau pe locurile de reşedinţă achitate de altcineva este primarul sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluţă. Pe de altă parte, unul singur a precizat, pentru EVZ, că nu va ridica nicio mașină până ce orașul nu va avea parcări suficente: Daniel Florea, edilul sectorului 5. Ceilalţi patru primari au explicat că aşteaptă ca aleşii locali să reglementeze modalitatea de ridicare a autoturismelor, dar şi de taxare a şoferilor care parchează ilegal.
Taxă unică
Pentru că nu au bani ca să amenejaze noi locuri de parcare, primarii bucureşteni discută creşterea taxei de parcare de reşedinţă, pe motiv că se strâng prea puţini bani la bugetele locale. Edilii au propus ca taxa anuală să fie între 250 și 500 de lei pe an, iar ea să fie achitată până la sfârșitul lunii martie a fiecărui an. Potrivit surselor EVZ, edilii discută varianta aplicării unei taxe unice la nivelul Capitalei, banii urmând să fie utilizaţi pentru amenajarea de noi locuri, acolo unde există deficit. „Tarifele sunt stabilite de Consiliul General și sunt de 15-20 de ani neschimbate”, a precizat viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu. Edilul sectorului 4, Daniel Băluță, a explicat că este nevoie de o reactualizare a tarifului, dar că aceasta se va putea face după ce se va realiza un studiu, pentru a stabili valoarea care să poată fi suportată și de populație.
Mașinile în afara orașului
În ceea ce privește numărul mic al locurilor de parcare din Capitală, viceprimarul spune că ar trebui să fie făcute parcări în afara orașului. „Cred că trebuie făcute parcari în afara orașului. Pentru cei care vin din afara orașului să poată parca acolo, iar cei care folosesc mașina mai rar în București să o țină acolo”, a mai precizat viceprimarul Sectorului 2. În prezent, taxa pentru un loc de parcare de reședință este achitată în fiecare sector în funcţie de zonă, între 37 şi 77 de lei.