Animalul de companie a devenit cunoscut în toată lumea ca şi  Hachiko, un câine erou de film. Acest lucru reprezintă un devotament fără margini al animalului pentru stăpân. Oamenii , au încercat să adopte căţelul, dar animalul încăpăţânat a insistat să rămână în locul respectiv. Atunci, oamenii i-au făcut un fel de altar stăpânului său, Haris, care a murit în noiembrie 2017 după ce a fost lovit de o betonieră, iar câinele nu se mai dezlipeşte de acel loc.

Deşi locul accidentului se află la circa 7,5 km de casă, nu se ştie prin ce miracol a ajuns câinele acolo, relatează Nafpaktia News. Haris, în vârstă de 40 de ani, şi-a găsit  moartea tragică pe vechiul drum de pe râul Evinos. A fost de asemenea menționat faptul că, cu puțin timp în urmă, fratele său și-a pierdut viața într-un accident de mașină.
Locuitorii din zonă au raportat că animalul de companie al lui Haris se afla la loculaccidentului,  și a rămas acolo de atunci. Timp de un an și jumătate și în ciuda eforturilor unor persoane să-l găzduiască, câinele se întoarce acolo. Locuitorii din zona înconjurătoare îi aduc hrană și apă și sunt impreşionaţi de persistența câinelui de a rămâne lângă stăpânul său.  VIDEO puteţi viziona AICI