Trei zile de doliu au fost anunțate în Emiratele Arabe după aflarea veștii decesului creatorului de modă, care era considerat „mare filososf și artist”.

Printre cei care i-au adus un ultim omagiu creatorului s-a aflat și fotograful Mariano Vivanco. El l-a numit pe Khalid Al Qasimi „îngerul meu”.

„Momentul repatrierii trupului neînsufleţit şi programul de rugăciuni urmează să fie anunţate”, a scris tatăl creatorului de modă pe contul de Instagram.

„Khalid era apreciat pentru modalitatea tenace, dar în acelaşi timp sensibilă, în care a explorat problemele socio-politice, în special cele care vizau Orientul Mijlociu şi relaţia câteodată încordată a acestei regiuni cu statele occidentale, un subiect foarte apropiat de sufletul şi de educaţia sa. Obiectivul său era de a crea 'o lume de produse lucrate fără cusur, impregnate cu conotaţii sociale şi politice, care să informeze şi să inspire. Industria modei a pierdut un mare filozof şi artist ”, a scris casa de modă Qasimi despre creator.

Khalid Al Qasimi a studiat arhitectura şi designul vestimentar la Central Saint Martins din Londra şi a fost fratele şeicului Mohammed bin Sultan Al Qasimi, care a murit în anul 1999 în urma unei supradoze de heroină.