Evenimentul Zilei > Actualitate > Crăciun nefericit pentru milioane de oameni. Este stare de urgență. Guvernul anunță măsuri dure!
Crăciun nefericit pentru milioane de oameni. Este stare de urgență. Guvernul anunță măsuri dure!

Crăciun nefericit pentru milioane de oameni. Este stare de urgență. Guvernul anunță măsuri dure!

Din păcate, sărbătorile de iarnă ar putea fi nefaste pentru milioane de oameni. Starea de urgenţă declarată din cauza pandemiei de coronavirus ar putea dura până la Crăciun

Veste nefericită pentru milioane de oameni, locuitori din Europa.

Ministrul de interne, Jan Hamacek, a declarant că, în aceste condiții, măsurile luate în stare de urgenţă declarată în Republica Cehă din cauza pandemiei de coronavirus ar putea dura până la Crăciun.

Oficialul guvernului din Cehia a adăugat, pentru postul ceh de televiziune CT, că revenirea la normalitate nu este o chestiune de zile, ci mai degrabă de săptămâni şi luni, dacă ne referim la timpul necesar pentru ca numărul de noi infecţii zilnice să revină la sute.

Cel mai recent bilanţ al autorităţilor a arătat 11.428 de cazuri noi în 24 de ore. Peste 3.250 de persoane au murit de când a început pandemia.

Camera Deputaţilor, camera inferioară a parlamentului ceh, a aprobat, vineri, o prelungire a stării actuale de urgenţă până cel puţin pe 20 noiembrie, conform agenţiei germane de presă DPA..

Aceasta include o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, precum şi închiderea şcolilor, restaurantelor şi a majorităţii afacerilor.

Ţara a trecut prin primul val de coronavirus din primăvară relativ nevătămată, dar, de atunci, se luptă cu o creştere rapidă a ratei de infecţie, mai ales din luna septembrie.

Opoziţia a cerut o comisie parlamentară de anchetă.

„Dacă guvernul a spus în primăvară că a salvat mii de vieţi, atunci trebuie să-şi asume şi responsabilitatea pentru morţi”, a spus fostul ministru al finanţelor Miroslav Kalousek, citat de Agerpres.

Cea mai mare rată de infectări din Europa

Cehia, țara cu 10.7 milioane de locuitori a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de cazuri, acesta dublându-se numai în luna octombrie.

Potrivit datelor Centrului European de Control al Bolilor, Cehia are cea mai mare rată de infectare din UE, din ultima perioadă: 398 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Numărul infectărilor a crescut de 5 ori raportat la luna septembrie 2020, un motiv de îngrijorare pentru autorități, care au început să aplice noi restricții pentru a opri răspândirea bolii.

Guvernul ceh a anunțat că va închide barurile, restaurantele și cluburile.

De asemenea, majoritatea școlilor vor rămâne închise și elevii vor învăța online, de teama infectării cu noul coronavirus.

Totodată, ministrul Roman Pryumula a menționat pe Twitter că adunările publice vor fi limitate la 6 persoane, consumul de alcool în spaţiile publice va fi interzis, iar purtarea măştii devine obligatorie în staţiile de transport public.

Europa începe să se confrunte cu al doilea val de Covid-19, iar experții se așteaptă ca această iarnă să fie mai grea decât cea de la finele lui 2019, când omenirea începea să se confrunte cu inamicul invizibil SARS-CoV-2.

În consecință, majoritatea guvernelor din UE încep să impună restricții asemănătoare celor din România: restaurantele sunt închise, masca de protecție devine obligatorie și școlile sunt în blocaj.

 


Cehia. Ministrul Sănătății a fost demis! A încălcat restricțiile în vigoare

Ravagiile pandemiei în Europa. Un om dintr-o sută e bolnav: Peste 10.000 de cazuri pe zi

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: