Evenimentul Zilei > Social > Covid-19. Rita Wilson, soția lui Tom Hanks, a fost tratată cu clorochină: „Fiți atenți!”
Covid-19. Rita Wilson, soția lui Tom Hanks, a fost tratată cu clorochină: „Fiți atenți!”

Covid-19. Rita Wilson, soția lui Tom Hanks, a fost tratată cu clorochină: „Fiți atenți!”

În urmă cu câteva săptămâni, actorul Tom Hanks a anunţat că el și soția sa, Rita Wilson, au fost diagnosticați cu noul coronavirus. Aceștia au fost tratați cu cloroquina, controversatul medicament pe care Donald Trump îl consideră miraculos.

Rita Wilson, în vârstă de 60 de ani, a povestit pentru The Talk că Covid-19 i-a creat o stare în care s-a simțit „foarte obosită”. „Nu voiam să fiu atinsă. Și apoi a început febra. Am avut frisoane ca niciodată. Privind în urmă, îmi dau seama că mi-am pierdut și simțul gustului și pe cel al mirosului, lucru pe care nu l-am realizat atunci”, a relatat soția lui Tom Hanks, potrivit 7sur7.be.

Ea a primit clorochină, un medicament care a fost utilizat pentru prevenirea și tratarea malariei și care este studiat ca un posibil tratament pentru coronavirus. Rita spune că febra ei a scăzut după ce a luat medicamentul. „Vă pot spune doar că nu știu dacă medicația a funcționat sau dacă a fost doar momentul în care febra mea a scăzut spontan, dar febra mea a scăzut bine. Dar cloroquina a avut efecte secundare extreme.

Rita a spus că s-a confruntat și cu stări de greață nemaintâlnite. „Nu mai puteam merge. Mușchii îmi erau foarte slăbiți.

În același timp, ea a tras și un semnal de alarmă. „Oamenii trebuie să fie atenți cu acest medicament. Nu știm cu adevărat dacă este util pentru coronavirus”. Tom Hanks a avut simptome mai ușoare: febra a fost mai scăzută și a avut totuși gust și miros. 

Rita și Tom nu știu unde sau de la cine au luat virusul, dar au aflat că au fost expuși la el „în același timp”. 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: