Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol, din subordinea Ministerului Sănătății, are o capacitate de 800 de locuri, dar managerul Roxana Almășan, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică, înjumătățise, preventiv, numărul pacienților. Prin noile dispoziții emise de autorități, cei 400 de pacienți trebuie evacuați până la sfârșitul săptămânii. Conducerea vrea să dea astfel timp aparținătorilor să  vină cu mașinile personale pentru a prelua bolnavii.

Printre pacienți sunt și persoane în vârstă, nedeplasabile, dar și copii mici. Roxana Almășan așteaptă să i se spună ce se va întâmpla cu angajații sanatoriului. Vor pleca acasă, în șomaj tehnic, sau vor fi dizlocați in alte unități medicale pentru a ajuta colegii din spitalele care au nevoie de forțe suplimentare.

Și conducerea Sanatoriului din Mangalia i-a anunțat pe cei aproape 100 de pacienți care au mai rămas în unitate că tratamentele se sistează. ”Am rămas cu mai puțini pacienți pentru că unii dintre ei au renunțat să mai vină, iar alții, de frică pandemiei, au plecat mai devreme. Nu îi dăm afară, dar până la sfârșitul săptămânii vor pleca sigur pentru că închidem” a declarat, pentru EVZ,  directorul  Sanatoriului Mangalia, Bogdan Maganu.

Și Complexul Balnear și de Recuperare Corpore Sano din Techirghiol își suspendă activitatea. Cei 100 de pacienți sunt trimiși acasă, deși, potrivit managerului Septimiu Bourceanu, fuseseră luate toate măsurile posibile pentru prevenirea infectiei cu Covid 19. ”Punem în aplicare dispozițiile autorităților în sensul de suspendare a prestării serviciilor de tratament balnear, până când situația ne va permite să vă primim la complex”, se adresează managerul, pacienților, pe  pagina de socializarea a unității. Și celelalte sanatorii de pe litoral, de la Eforie, Neptun, Saturn, vor fi închise. Cel mai probabil, și cele din țară.