Evenimentul Zilei > Actualitate > Covid-19: OMS, o nouă estimare în privința virusului. „Epidemia este foarte intensă”
Covid-19: OMS, o nouă estimare în privința virusului. „Epidemia este foarte intensă”

Covid-19: OMS, o nouă estimare în privința virusului. „Epidemia este foarte intensă”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ieșit cu o nouă reacție în contextul pandemiei de coronavirus.

Astfel, Organizația Mondială a Sănătății a afirmat, vineri, că este încă posibilă readucerea epidemiei de COVID-19 sub control, deşi numărul de cazuri „aproape s-a dublat în ultimele şase săptămâni”.

„Există numeroase exemple în lumea întreagă care au demonstrat că, chiar şi în situaţia în care epidemia este foarte intensă, poate fi încă readusă sub control. Doar un mod de acţiune agresiv, la care să se adauge unitatea naţională şi solidaritatea mondială pot schimba cursul traiectoriei pandemiei”, a declarat pentru presă directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, citând ca exemple situaţiile din Spania, Italia şi Coreea de Sud.

Directorul general al OMS s-a referit din nou la importanța depistării, localizării cazurilor şi izolării persoanelor bolnave „pentru a întrerupe reţelele de transmitere”.

În prezent, boala COVID-19 a făcut peste 550.000 de victime la nivel global, după ce biroul regional al Organizației Mondiale a Sănătății din China a anunţat apariţia acestei boli la sfârşitul lunii decembrie, potrivit unui bilanţ alcătuit de AFP pe baza unor surse oficiale.

Peste 12 milioane de cazuri au fost diagnosticate oficial, dintre care 6,5 milioane sunt considerate vindecate în momentul de faţă.

Dar, pe măsură ce măsurile de relaxare sunt implementate în numeroase ţări, temerile vizând un nou val al pandemiei se amplifică.

În cazul reapariţiei cazurilor, trebuie „acţionat rapid”, a insistat Maria Van Kerkhove, un oficial din cadrul OMS, responsabilă de problematica COVID-19.

Michael Ryan, un alt responsabil din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, a făcut la rândul său apel la autorităţi „să pună rapid capăt focarelor de infectare” pentru a evita intrarea în carantină a unor ţări întregi.

Până astăzi, 10 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 31.381 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2, 22.812 au fost externate, dintre care 21.129 de pacienți vindecați și 1.683 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: