Membri și partizani ai grupului All India Hindu Mahasabha, purtând haine vopsite cu șofran, au participat la un ritual în cadrul căruia au cântat imnuri și  au băut urină de vacă din cupe de lut.

Numeroși hinduși consideră că vacile sunt animale sacre (de altfel, așa sunt și considerate în India) și au răspândit în ultimii ani mai multe teorii potrivit cărora urina acestui animal rumegător are virtuți terapeutice.

Cu atât mai benefică urina de vacă în momentul în care epidemia Covid-19 călătorește cu pașaport diplomatic în întreaga lume.

„Orice persoană care bea urină de vacă va fi îngrijită și protejată”, a declarat  Hari Shankar Kumar, unul dintre voluntarii participanți la petrecere, în timp ce servea „leacul” miraculos.

În ciuda faptului că specialiștii și guvernatorii Indiei, țară și ea afectată de epidemia Covid-19, au subliniat că nu există vaccin sau medicament susceptibil să protejeze populația de noul coronavirus care a ucis peste 5400 de persoane în întreaga lume, alte 150.000 fiind contaminate.

„Ne-am adunat aici și ne-am rugat pentru pacea mondială și vom face o ofrandă coronavirusului în scopul de a-l potoli”, a declarat liderul grupului grupului, Chakrapani Maharaj, înainte de a lua o dușcă de urină de vacă.

Chakrapani Maharaj a oferit apoi un pahar unei reprezentări caricaturale și demoniace a virusului, în scopul de a-l „liniști”.

El i-a îndemnat pe devotati să adopte practica „testată și dovedită” de a bea urină de vacă pentru a elimina boala și să se abțină de la uciderea animalelor și consumul de carne.

„Coronavirusul este, de asemenea, o bacterie (sic) iar urina de vacă este eficientă împotriva tuturor formelor de bacterii care sunt dăunătoare pentru noi”, spune Om Prakash, venit din statul vecin Uttar Pradesh.

Unii membri ai partidului naționalist hindus al premierului Narendra Modi au afirmat la rândul lor că urina de vacă are virtuți terapeutice. Ba poate vindeca și cancerul.

Săptămâna trecută, un deputat al Bharatiya Janata Party al lui Modi a sugerat că urina și balega de vacă ar putea trata maladia legată de Covid-19.