Covid-19 a ciuruit la dolce vita. Italia se înarmează până-n dinți

Covid-19 a ciuruit la dolce vita. Italia se înarmează până-n dinți sursa: arhivă EVZ

Mare beneficiară a fondului european de redresare, Italia intenționează să-și consolideze masiv industria de apărare.

Sunt menționate în special  elicopterele FVL de nouă generație, avionul de luptă de a șasea generație, tehnologii submarine avansate, inteligența artificială, „viitoarea navă europeană”, precum și tehnologii spațiale și satelitare.

Aceste proiecte sunt conduse de Ministerul Dezvoltării Economice, care, în Italia, este responsabil pentru programele militare.

Concret, este vorba de a utiliza acest plan de redresare pentru a finanța o parte din programul de avioane de generația a șasea „Tempest”, lansat de Marea Britanie în iulie 2018 și la care s-a alăturat Italia anul trecut.

Ne puteți urmări și pe Google News

Menționarea proiectului FVL (Future Vertical Lift) este surprinzătoare întrucât în ​​prezent el este desfășurat de către Statele Unite pentru a înlocui actualele elicoptere UH-60 Black Hawk, AH-64 Apache, CH-47 Chinook și OH- 58 Kiowa cu elicoptere de nouă generație.

Acest program, în care Bell Helicopters, Sikorsky (o filială a Lockheed-Martin) și Boeing joacă rolurile principale, este împărțit în două subproiecte: Future Attack Reconnaissance Aircraft (FARA) și Future Long-Range Assault Aircraft (FLRAA).

Directorul programului FVL, generalul Wally Rugen, a indicat recent că alte opt țări erau interesate de dezvoltarea acestor elicoptere de nouă generație, care, în mod normal, ar trebui să înceapă să intre în funcțiune din 2030. El nu a menționat aceste țări dar putem presupune că Italia face parte din lot.

Președintele Federației Companiilor Aerospatiale, de Apărare și Securitate din Italia (AIAD), Guido Crosetto, a apărat ideea participării italiene la programul FVL.