Încă un coșmar pentru bucureșteni. Fără apă caldă și căldură în prag de iarnă

Încă un coșmar pentru bucureșteni. Fără apă caldă și căldură în prag de iarnă Sursa foto: Arhiva EVZ

O dată la patru ani, politicienii au liber la promisiuni electorale. Nicușor Dan și-a concentrat întreaga publicitate pe sistemul de termoficare, acuzând fosta administrație pentru lipsa apei calde și a căldurii în Capitală. A livrat multe promisiuni, care însă nu s-au materializat. În România, meteorologii anunță vreme foarte rece pentru specificul perioadei, iar bucureștenii deja se confruntă cu lipsa căldurii.

Trei cartiere din București fără căldură

Angajamentele lui Nicușor Dan au rămas doar pe hârtie. Termoenergetica a anunțat în primele ore ale zilei de vineri, 8 octombrie, că sunt probleme în ceea ce privește furnizarea căldurii. Zeci de blocuri din trei cartiere din municipiul București au rămas și fără căldură, și fără apă caldă. Este vorba despre cartierele Tei, Colentina și Fundeni. Probleme sunt și în alte zone ale Capitalei.

Principalul furnizor de apă caldă și încălzire din București a mai subliniat că nu se știe concret când vor fi rezolvate problemele rețelei de termoficare, în contextul în care meteorologii anunță vreme rea, ploi și temperaturi foarte scăzute pentru specificul lunii octombrie.

Vremea va deveni deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării, în următoarele trei zile, cu valori termice în cursul zilelor mult mai coborâte decât mediile multianuale specifice datei, a avertizat ANM. În Capitală, vremea va fi înnorată, iar vântul va sufla cu putere. Temperaturile vor fi cuprinse între 7 grade Celsius minimum și 13 grade Celsius maximum.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce mesaj transmite Termoenergetica

„Sunt foarte multe blocuri care nu au deschise vanele de la subsol și odată cu aceste manevre tehnice evident că apar probleme punctuale pe care le vom remedia. Sperăm să putem respecta acele termene.

Uneori, în momentul în care intrăm pe lucrarea respectivă, după ce se sapă, vedem că sunt probleme nu doar pe metrul respectiv, ci și alți câțiva metri adiacenți și atunci e nevoie de o perioadă mai lungă de timp pentru a schimba întregul tronson”, a declarat, pentru Antena 3, Claudiu Crețu, Administrator Termoenergetica.

Anul trecut, cele mai afectate teritorii din Capitală, din acest punct de vedere, au fost sectoarele 3, 5 și 6. Mulți dintre bucureșteni nu au avut apă caldă și căldură timp de o lună de zile, cumulat.

Amintim că joi, 7 octombrie, s-a aflat că Institutul Clinic Fundeni a rămas fără apă caldă și căldură. Spitalul s-a aflat într-o astfel de situație de mai multe zile, iar un părinte care avea copilul internat în unitatea medicală a precizat că pacienții au primit pături pentru a se proteja împotriva condițiilor de frig.