Coronaviurs, încă o problemă, după vindecare. Care este soluția de recuperare

Coronaviurs, încă o problemă, după vindecare. Care este soluția de recuperare

Problemele respiratorii afectează o bună parte din persoanele care au fost infectate cu coronavirus. Soluțiile sunt oferite de specialiști.

Metode și etape (sau obiective majore) folosite în recuperarea bolnavilor respiratori:

- relaxarea, - posturarea, - gimnastica corectoare, - gimnastica respiratorie propriu-zisă sau reeducarea respiratorie, - antrenamentul la efort dozat, - educarea tusei, - educarea vorbitului, - terapia ocupațională.

Relaxarea

- înlătură o serie de condiții inhibitorii care perturbă comanda ventilatorie. - reechilibrează tonusul muscular general și al musculaturii respiratorii, în special, prin faptul că reinstaurează eutonia (reglarea tonică armonioasă), în contrast cu paratonia bolnavului respirator (starea dereglată de hiper sau hipotonie musculară). - reprezintă singura metodă de abordare a verigii fiziopatologice integrative, a așa numitei „stări de tensiune inadecvată”. - scade cererea de O2 a organismului, ca și producția de CO2 - anxietatea și tensiunea crescută musculară determină consum de O2 și producere de CO2 crescute. - poate reprezenta, la unii astmatici, o reală terapie pentru prevenirea și oprirea crizelor paroxistice, diminuând nevoia de simpatomimetice, deoarece hiperactivitatea emoțională este un stimul pentru bronhospasm, dispnee și tuse. - îmbunătățește starea psiho-emoțională a bolnavului, fiind indisolubil legată de psihoterapie.

Ne puteți urmări și pe Google News