Evenimentul ZileiActualitateCoronavirusul, dat uitării. O altă epidemie face ravagii în America Latină!

Coronavirusul, dat uitării. O altă epidemie face ravagii în America Latină!

Coronavirusul, dat uitării. O altă epidemie face ravagii în America Latină!
Deși este foarte puțin afectată de noul coronavirus, America Latină se confruntă și cu febra dengue.

În America Latină s-a instalat epidemia de dengue, cea mai grea din întâlnită vreodată în țările sud-americane.

Potrivit OMS, circa 570.000 de sud-amercani sunt afectați de epidemie, deși pe aceste teritorii au mai fost confirmate și câteva zeci de cazuri Covid-19.

Conform Organizației Panamericane pentru Sănătate (OPS), de la începutul anului până pe 6 martie, 569.400 de persoane au fost afectate și 118 au murit din cauza acestei boli infecțioase transmise de țânțarii din specia Aedes.

Epidemia de dengue a început în 2019, fiind în prezent cea mai gravă din istoria subcontinentului. Astfel, anul trecut, OPS a înregistrat 3,1 milioane de cazuri și 1.534 de decese. „Aceasta este cea mai mare cifră din istoria febrei dengue în America, cu 30% mai mare decât numărul de cazuri raportate în 2015”, anul în care numărul de cazuri a fost cel mai mare, subliniază organizaţia ONU.

Paraguay este statul în care au fost confirmate cele mai multe cazuri de febră dengue (137.000 de cazuri au fost raportate de la începutul anului 2020 – dintre care 11.300 sunt confirmate pentru moment – și 34 de oameni au murit), dar niciun caz de coronavirus întâlnit până acum.


Accesează: