Evenimentul Zilei > Actualitate > Coronavirus şi scenariul apocaliptic. Reacţia genialului Stephen King spune tot
Coronavirus şi scenariul apocaliptic. Reacţia genialului Stephen King spune tot

Coronavirus şi scenariul apocaliptic. Reacţia genialului Stephen King spune tot

Coronavirus a generat încă o dezbatere aprinsă. De această dată, în prim-plan apare cel de-al 4-lea roman scris de americanul Stephen King, The Stand.

Cartea are ca subiect principal crearea unui virus – Captain Trips – într-un laborator militar şi care generează o pandemie devastatoare pentru omenire. Romanul a intrat în atenţia producătorilor de la CBS Access, care pregătesc o nouă adaptare TV a acestuia şi care îl incluse pe actorul James Marsden, care nu a pierdut prilejul să facă o comparaţie între Coronavirus şi Captain Trips. Demersul acestuia a fost copiat şi de alte nume cunoscute, astfel că reacţia autorului a venit prompt.

Conform dailymail.co.uk, King a liniştit spiritele şi a transmis că ficţiunea sa nu are nicio legătură cu evenimentele din prezent, în care planeta este marcată de apariţia Coronavirusului. „Nu, Coronavirus nu este la fel ca în The Stand”, a transmis autorul american pe Twitter.

Acesta a completat că actuala criza mondială generată de COVID-19 nu seamănă câtuşi de puţin cu ceea ce a imaginat el în romanul a cărui acţiunea se derulează în 1978. „Nu este nicăieri atât de grav. Este o rată foarte mare de supravieţuire. Păstraţi-vă calmul şi luaţi toate măsurile rezonabile de precauţie”, a mai notat acesta.

Practic, în cartea postapocaliptică, horror şi science fiction, nu există vaccin pentru Captain Trips, fapt pentru care peste 99% din populatia planetei este ucisă în urma pandemiei.

În The Stand, societatea intră în colaps, armatele lumii cenzurează informaţiile despre virusul ucigaş, iar puţinii supravieţuitori trăiesc într-o stare de confuzie şi mâhnire.

Mai multe ţări au implementat sau implementează măsurile de carantină.

La nivel mondial au fost raportate 100.000 cazuri şi peste 3.400 decese din cauza C19.