Evenimentul Zilei > Actualitate > Coronavirus și „imunitatea falsă”. După cât timp dispar anticorpii?! Dezvăluiri șocante
Coronavirus și „imunitatea falsă”. După cât timp dispar anticorpii?! Dezvăluiri șocante

Coronavirus și „imunitatea falsă”. După cât timp dispar anticorpii?! Dezvăluiri șocante

Mai mulți cercetători din Anglia au testat rezistența anticorpilor pentru Covid-19, iar ceea ce au descoperit i-a șocat.

Un nou studiu realizat asupra persoanelor care s-au îmbolnăvit de COVID-19 și s-au vindecat arată că imunitatea prin anticorpi nu este permanentă și că durează doar câteva luni, relatează

Cercetătorii de la King’s College din Londra au studiat felul în care organismul se luptă în mod natural cu noul coronavirus, cum sunt creați anticorpii și cât de mult rămân ei în organism după ce persoana se vindecă de COVID-19.

Aproape toți cei 96 de oameni care au participat la studiu avea anticorpi detectabili care puteau să atace și să neutralizeze coronavirusului, însă nivelurile acestora începeau să scadă la trei luni de la vindecare.

Cercetători spun că nu este încă clar dacă acest declin al numărului de anticorpi înseamnă că persoanele respective sunt din nou vulnerabile la infectare, însă astfel de răspunsuri imunitare pe perioade scurte sunt observate și la alte virusuri cum ar fi răceala obișnuită.

Pe de altă parte, faptul că nu există anticorpi detectabili nu înseamnă, în mod necesar, că organismul nu are imunitate la virus. Anticorpii nu sunt singurii „soldați” pe care organismul îi folosește pentru a se lupta cu o nouă infecție. Există, spre exemplu, și celule T care pot ajuta la lupta împotriva virusului.

Astfel de cercetări sunt importante mai ales pentru a ne spune cum ar putea funcționa un potențial vaccin.

„Această cercetare confirmă că răspunsul în anticorpi protectori la persoanele infectate cu SARS-CoV-2 pare să scadă rapid. Vaccinurile aflate în curs de dezvoltare vor trebui fie să genereze o protecție mai puternică și mai durabilă față de infecțiile naturale, fie să se administreze periodic”⁣, a declarat medicul Stephen Griffin, profesor în cadrul Școlii de Medicină a Universității Leeds.

„Dacă infecțiile vă dau un nivel de anticorpi care scade în două sau trei luni, vaccinul va face probabil același lucru”, a spus autoarea principală a studiului, Katie Doores.

În cadrul studiului, a fost analizat răspunsul imunitar în cazul a 90 de persoane confirmate cu COVID-19.

Rezultatele au arătat că nivelul anticorpilor capabili să distrugă virusul ating un vârf la trei săptămâni de la apariția simptomelor și apoi scad foarte repede, scrie  BBC.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: