Evenimentul Zilei > Actualitate > Coronavirus în trei școli din Capitală. S-au luat măsuri de urgență
Coronavirus în trei școli din Capitală. S-au luat măsuri de urgență

Coronavirus în trei școli din Capitală. S-au luat măsuri de urgență

Coronavirus în trei școli din Capitală. Patru elevi care învață în trei școli din Sectorul 4 al Capitalei au fost depistați cu Covid-19. Primăria Sectorului 4 a luat măsuri de urgență.

În acest context, Primăria Sectorului 4 a  a anunțat că a dispus, luni dimineaţă, în regim de urgenţă, măsuri de dezinfecţie a unor săli de curs de la 3 unităţi de învăţământ – Colegiul Naţional „Dinu Lipatti”, Colegiul Romano-Catolic „Sfântul Iosif” şi Şcoala Gimnazială nr. 79 -, după ce patru elevi au fost confirmaţi cu coronavirus.

Totodată, autoritatea locală anunţă că va asigura şi testarea tuturor cadrelor didactice care au luat contact cu aceştia şi va implementa orice altă măsură ce se va impune.

În următoarele 14 zile, activităţile de învăţare la clasele din care elevii făceau parte vor fi mutate în sistem online, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 4.

Coronavirus în trei școli din capitală. Care sunt unitățile de învățământ

Elevii confirmaţi cu SARS-CoV-2 sunt: unul în clasa a XI-a C la Colegiul Naţional „Dinu Lipatti”, doi (clasa a V-a şi clasa a XI-a) la Colegiul Romano-Catolic ”Sfântul Iosif” şi unul în clasa a V-a la Şcoala Gimnazială nr. 79.

Măsurile au fost dispuse în baza Ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, potrivit căruia „la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, se suspendă cursurile clasei respective pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile”, precizează sursa citată.

Cum se vor desfășura cursurile în perioada alegerilor

Premierul Ludovic Orban Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a avut consultări cu reprezentanţii asociaţiilor comunelor, oraşelor, municipiilor şi consiliilor judeţene pentru a decide numărul de zile în care cursurile să se desfăşoare online în contextul pregătirii secţiilor de vot pentru alegerile locale.

„Doamna ministru a făcut consultări. Chiar în cursul zilei de astăzi a avut consultări cu reprezentanţii asociaţiilor comunelor, oraşelor, municipiilor şi consiliilor judeţene pentru a analiza împreună cu reprezentanţii autorităţilor locale care sunt implicaţi în pregătirea alegerilor care să fie perioada în care nu să se suspende cursurile, ci să fie organizate online, astfel încât încât să poată fi pregătite localurile secţiilor de votare acolo unde ele sunt organizate în şcoli şi după ziua votului să se poată să se efectueze operaţiunile de pregătire a claselor care funcţionează ca localuri pentru secţiile de votare pentru revenirea copiilor la şcoală”, a spus Orban.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: