Evenimentul Zilei > Social > Cornel Patrichi a fost ”regele dansului”
Cornel Patrichi a fost ”regele dansului”

Cornel Patrichi a fost ”regele dansului”

Cornel Patrichi a fost unul dintre cei mai mari balerini ai țării. Cei tineri și-l amintesc ca jurat la ”Dansez pentru tine”, dar părinții și bunicii lor îl știu ca ”regele dansului” în emisiunile de divertisment din comunism.

În vremea când televizoarele erau în alb-negru și viața românilor era cenușie, erau emisiuni de divertisment de elită. Cornel Patrichi asigura calitatea spectacolelor. I s-a spus ”regele dansului”.

Cornel Patrichi, ”regele dansului” în comunism

Cornel Patrichi era un băiețel când o profesoară i-a propus să meargă la ore de balet. La 18 ani era angajat la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”, ca prim-balerin. De la 28 de ani, a fost prim-balerin și la Teatrul Fantasio din Constanța. Timp de 10 ani a făcut naveta. ”Era un tren pe la 6, la 9 ajungeai, făceai repetiția de dimineață. Mergeam la hotel, care era foarte aproape de teatru, mâncam, mă odihneam. Începea repetiția de după-amiază și pe la 9 seara aveam tren înapoi”, a povestit Cornel Patrichi.

Primul său salariu a fost de 660 de lei. În paralel a apărut și în spectacole de televiziune și în filme. Momentul său de glorie în televiziune a fost în 1973, cu un spectacol de estradă, regizat de Alexandru Bocăneț. Cornel Patrichi a declarat la un moment dat că în perioada comunistă i-a mers „bine”, fiind numit “regele dansului” de către presă. A jucat și în filme de succes.

Citiți articolul Marinei Dohi integral în Rețete și vedete.