Cornel Ilie prezintă semifinala şi finala naţională Eurovision 2016

Cornel Ilie prezintă semifinala şi finala naţională Eurovision 2016

Cornel Ilie, solistul trupei Vunk, va prezenţa alături de Ioana Voicu şi Jo semifinala şi finala naţională Eurovision 2016, care se vor desfăşura pe 4 şi 6 martie, la Sala Sporturilor din Baia Mare şi vor putea fi urmărite în direct de românii de pretutindeni la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe TVR+.

Pentru liderul trupei Vunk acesta nu este primul contact cu celebra competiţie muzicală europeană: ca participant, Cornel Ilie a reuşit în mai multe rânduri să obţină punctaj maxim de la juriul concursului, iar în 2012 a trăit din scaunul de jurat emoţiile competiţiei. ”După ce am participat la preselecţiile Eurovision de trei ori şi am fost şi în juriul finalei din 2012, mă bucur ca acum să fiu şi gazda semifinalei şi finalei de la începutul lui martie”, a declarat Cornel Ilie conform unui comunicat de presă.

“Îmi place că s-a nimerit să fie într-un an în care regulamentul s-a schimbat, iar juriul este la vedere, este pus în postura în care să-şi justifice notele şi sigur o să am ce să-i întreb. Asta pentru că ştiu ce simt cei de pe scenă, prin ce trec şi ce ar vrea şi ei să-i întrebe, la rândul lor, pe cei din juriu. Abia aştept să simt tensiunea şi emoţia acelor zile şi să fiu cel care anunţă pentru prima dată cine va reprezenta România în acest an la Eurovision”, a mai spus Cornel Ilie.

Liderul trupei Vunk îşi aminteşte şi de emoţiile puternice pe care le-a trăit când a concurat la Eurovision: ”În 2002 şi 2009 am luat punctaj maxim la juriile din preselecţia celor peste 150 de piese din acei ani. Sentimentul acela când sună telefonul şi ţi se spune nu doar că te-ai calificat, dar ai făcut-o şi de pe primul loc, este extraordinar de frumos.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Despre prezenţa artiştilor români la această competiţie, liderul trupei Vunk este de părere că ”participarea este importantă în special pentru cei care sunt la debutul carierei lor.” “Este un concurs şi poate veni cu glorie sau cu frustrări. Eurovisionul este unul dintre cele mai urmărite evenimente din România, deci este o oportunitate extraordinară să te cunoască lumea. Însă expunerea în acest concurs nu înseamnă mai nimic dacă nu continui să munceşti, să fii consecvent, venind mereu cu piese şi producţii noi pentru publicul pe care ţi-l poţi câştiga aici”, a precizat liderul trupei Vunk.

Deşi la preselecţiile pentru Eurovision Cornel Ilie s-a aflat şi în postura de jurat şi în cea de performer, artistul este de părere că este cel mai dificil când te afli pe scenă, în faţa juriului: ”Într-o astfel de situaţie, cel mai greu este să fii concurent şi asta pentru că eşti 100% la părerea subiectivă a câtorva oameni dintr-un juriu şi a celor care se uită la acea oră la televizor. Chiar şi când câştigi şi eşti cel care reprezintă România mai departe nu este foarte uşor, pentru că toată presiunea este pe umerii tăi, iar lumea judecă foarte mult şi are aşteptări foarte mari mereu”, a mai completat Cornel Ilie.