Evenimentul Zilei > Economie > CORIDORUL IV: Ministrul anunță sancțiuni pentru întârzieri
CORIDORUL IV: Ministrul anunță sancțiuni pentru întârzieri

CORIDORUL IV: Ministrul anunță sancțiuni pentru întârzieri

Întârzierea lucrărilor de reabilitare a căii ferate pe segmentul Vințu de Jos - Coșlariu va conduce la penalități pentru executanți, a declarat zilele trecute Ioan Rus, noul ministru al Transporturilor.

Acesta a precizat că vor exista sancțiuni acolo unde se va demonstra că un termen sau calitatea lucrării lasă de dorit.

“Am stabilit împreună cu proiectantul, constructorul, consultantul și benefiarul lucrării termene clare pentru perioada următoare, astfel încât lucrarea să fie finalizată până în noiembrie 2015. Am venit să găsesc soluții de a finaliza, de a materializa ceea ce fiecare și-a propus”, a spus Rus. 

Ministrul Transporturilor s-a întâlnit cu reprezentanţii firmelor de proiectare și consultanță, cât și cu reprezentanții constructorului Impresa Pizzarotti, pentru a discuta şi analiza problemele care au generat întârzieri faţă de planificarea iniţială în execuţia lucrărilor de reabilitare pe tronsonul Vinţu de Jos – Coşlariu. 

Ioan Rus le-a cerut constructorilor să respecte termenele stabilite împreună cu reprezentanţii CFR SA în graficele de execuţie.

Firma de construcții și-a asumat ca termen pentru finalizarea lucrărilor noiembrie 2015, până în prezent fiind executat doar în proportie de 40% din lucrarea estimată inițial.

Recent au fost adoptate hotărârile de guvern pentru demararea procedurilor de expropriere a 1890 de imobile proprietate private, de pe raza a 22 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţele Sibiu, Alba şi Hunedoara, unde sunt în curs de execuţie lucrările de reabilitare a liniei de cale ferată Braşov-Simeria, secţiunile Sighişoara-Coşlariu şi Coşlariu-Simeria.

Sebeș – Sibiu, gata în noiembrie 

De asmenea, aflat pe șantierul autostrăzii Sibiu-Orăștie, lotul 3, ministrul Transporturilor a subliniat că „în ciuda problemelor existente, legate în mare parte de zona care prezintă alunecări de teren, constructorul și-a asumat un termen clar de finalizare, și anume, noiembrie 2014, când avem promisiunea lui că se va putea circula pe porțiunea Sebeș-Sibiu”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.