Mawlid al nabaoui (sau Milad), fixat pe 30 noiembrie, este sărbătoarea islamică amintind de nașterea Profetului Mahomed.

Biserica anglicană „All Saints” din Kingston upon Tames s-a gândit să facă o frumoasă varză din sărbătorile de iarnă creștine și islamice, astfel că pe 3 decembrie a organizat o celebrare comună.

În realitate, așa cum relatează Dreuz, totul a fost o apologie la adresa profetului Islamului, în vreme ce preoții s-au ferit să pomenească de divinitatea lui Hristos. Evident, pentru că acest lucru i-ar fi ținut departe pe participanții musulmani.

Nu este prima dată când Biserica Anglicană preamărește Islamul. În 2015, cu ocazia unui serviciu religios organizat de Abația Westmister cu ocazia centenarului sângeroasei Bătălii a Dardanelelor, în prezența Reginei Elisabeta, s-a adus omagiu bravurii soldaților australieni și neo-zeelandezi care au luptat alături de aliați în Peninsula Gallipoli, pentru a elibera strâmtoarea Dardanele din mâinile otomanilor.

Cu ocazia serviciului religios s-a rostit și o rugăciune în turcă. Nimeni din asistență neînțelegând limba, nu au existat reacții.

Iată însă cum începea rugăciunea: „Binecuvântați să fie toți profeții lui Dumnezeu, de la Adam, Noe și Avraam la Moise, de la Iisus la Mohamed Mustafa.”

Astfel, într-o biserică pretinsă creștină, Mohamed era pus pe picior de egalitate cu Hristos, iar pentru aceasta Mântuitorului i se omitea calitatea de Fiu al lui Dumnezeu și Dumnezeu El Însuși.